Grootste ICT-detacheringsbedrijf IT-Staffing neemt SCP over.

20/04/2009 11:08

IT-Staffing B.V.

Het ICT-detacheringsbedrijf IT-Staffing neemt System Consultancy Partners (SCP) over. IT-Staffing, een bedrijf met 375 miljoen euro omzet in 2008, doet de overname vanwege de specialisatie en de mooie portfolio van het kleinere SCP (15 miljoen euro omzet). SCP ondersteunt de top 25 bedrijven van Nederland bij het oplossen van ICT vraagstukken en het implementeren van ICT oplossingen in vooral mainframe omgevingen. "We kopen niet alleen het specialisme en het klantenbestand van SCP, maar door deze aankoop versterken we ook onze marktpositie, zeker voor na de crisis. Steeds meer bedrijven gaan over op flexibele inzet van ICT-specialisten en dat is waarin wij goed zijn. Deze dienst zullen we zeker gaan aanbieden aan de relaties van SCP. Gouverner c'est prevoire. " zegt directeur Wessel van Alphen.

IT-Staffing dat ondermeer IBM, Philips, Achmea, de Belastingdienst, Buitenlandse zaken en PGGM tot zijn klantenbestand rekent, bekrachtigt maandagmiddag om 16.00 uur de overname van SCP.

IT-Staffing bestaat ruim 20 jaar en heeft thans meer dan 3000 freelance ICT-specialisten gedetacheerd. Via SCP zijn ruim 120 ICT specialisten werkzaam. Na de overname bestrijken beide partners een flink deel van de Nederlandse ICT-markt. SCP is daarnaast ook nog in Zwitserland actief. In Zurich heeft het bedrijf een vestiging van waaruit de Zwitserse markt bediend wordt.

De IT-Staffing Groep bestaat uit zeven ISO - gecertificeerde detacheringsbedrijven, ieder met hun eigen klantenbestand, ervaring en identiteit. Met deze zeven werkmaatschappijen bedient de IT-Staffing Groep een groot scala van bedrijven, profit en non-profit organisaties. De medewerkers zijn gedreven, uitermate klantgericht en onderscheiden zich door hun sterke focus op het vinden van de juiste kandidaat voor de ontwikkeling van automatiseringsprojecten bij haar opdrachtgevers.

Door het optimaal inzetten van kennis en kunde uit de verschillende, maar onafhankelijk van elkaar functionerende intermediairs, kan IT-Staffing elke opdracht naar volle tevredenheid van opdrachtgever en interimmer realiseren. Hoe complex de opdracht ook is. Daarnaast vervult IT Staffing de rol van contractbroker voor die opdrachtgevers die zelf hun freelance IT-specialisten werven. Deze one-stop-service is een van de unieke kenmerken van IT Staffing.





http://www.it-staffing.nl/Nieuws.aspx