Gemeente Dongeradeel


Engwierum bouwt nieuw dorpshuis

Stichting doarpshûs Engwierum heeft de afgelopen jaren veel werk verricht om de bouw van een nieuw dorpshuis mogelijk te maken. Jaren is er besteed aan fondsenwerving. In november 2008 is uiteindelijk, samen met vele vrijwilligers uit het dorp, begonnen met de verbouw van het oude Dykshûs. Eind juni zal het nieuwe dorpshuis in gebruik worden genomen.

Door een goede fondswerving van de stichting is het gelukt het dorpshuis zonder schulden te laten beginnen. De gemeente Dongeradeel, de Provincie Fryslân, het oranjefonds, het VSB-fonds, het fonds Bolsward-Dronrijp, het Prins Bernard Fonds, het van der Sant Heuvel Sobbe Fonds en de PW Janssen Friesche Stichting hebben een financiële bijdrage geleverd. De bouwwerkzaamheden worden voor het grootste gedeelte door vrijwilligers uitgevoerd waardoor flink op de kosten kan worden bespaard. Deze bijdrage is dus onbetaalbaar!

"Engwierum heeft alles in het werk gezet voor het dorpshuis. Dankzij de inzet van de stichting en de vele vrijwilligers hebben zij deze voorziening voor hun dorp kunnen realiseren. Als gemeente willen we dit graag ondersteunen", aldus wethouder Boersma.