Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.05 uur

Utrecht, 20-04-2009

Meisjes aangehouden voor geweldpleging

AMERSFOORT De politie heeft zondagmiddag om 16.10 uur twee 13-jarige meisjes uit Amersfoort aangehouden voor het plegen van geweld tegen een 12-jarig slachtoffer, eveneens een inwoonster van Amersfoort.

Op zondag 19 april, tussen 14.00 en 15.00 uur, liep het slachtoffer in het parkje achter de flats van de Arendshorst toen zij werd aangesproken door de twee verdachten. Zij beweerden dat het slachtoffer iets vervelends had gezegd over één van hen waarbij de 12-jarige direct aan het haar werd getrokken en met haar gezicht enkele keren tegen de muur van het flatgebouw werd geduwd. De tweede verdachte zette haar vriendin aan om het slachtoffer te slaan en in de nabijgelegen sloot te gooien. Ook een aantal jongens liepen met de meisjes mee en zetten de verdachte aan om haar in het water te gooien.

De Amersfoortse werd vervolgens aan het haar meegetrokken en naar de brug gevoerd waar zij tot slot in het water werd gegooid. Een passerende getuige, een vrouw met in haar bijzijn twee kinderen, trachtte tussenbeide te komen maar werd direct uitgescholden en kreeg een klap in het gezicht.

Agenten die van dit ernstige incident op de hoogte werden gesteld, en een onderzoek instelden in de omgeving, troffen de twee verdachten aan op de Rietzangerstraat. Zij werden aangehouden en in verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek naar andere betrokkenen bij dit geweldincident en roept getuigen op contact te zoeken met de politie van Eemland zuid op het telefoonnummer 0900-8844. Ook wil de politie graag in contact komen met de onbekende vrouw die geprobeerd heeft tussenbeiden te komen.

Boos, verdachten aangehouden (update persbericht 7 april 2009)

AMERSFOORT- Op maandagmiddag kreeg een buschauffeuse te maken met een agressieve automobilist. Na onderzoek werden twee verdachten aangehouden.

Op maandag 6 april omstreeks 17.55 uur reed een 31-jarige buschauffeuse over de Mijnbouwweg. Zij reed hier langzaam langs een auto met een geopende portier. Bij deze auto stonden twee personen. Kennelijk vonden zij het niet prettig dat de bus langsreed. Dit lieten zij merken door tegen de bus aan te spugen en tegen de bus aan te schoppen. De vrouw reed door en korte tijd later werd een auto voor de bus gezet, stapte de bestuurder uit en liet een honkbalknuppel zien waarna de automobilist doorreed. De buschauffeuse deed aangifte.

De politie heeft vorige week twee mannen aangehouden van 22 jaar oud uit Amersfoort die betrokken zijn geweest bij dit incident. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.