Politie Hollands Midden

Datum: 20 april 2009

Politie Hollands Midden Politie neemt drie rijbewijzen in bij alcoholcontroles De politie heeft het afgelopen weekend drie rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die te veel hadden gedronken. Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Leiden hield de politie zondag 19 april rond 01.40 uur op de De Meij van Streefkerkstraat een 16 jarige bromfietser uit Leiden aan. De uitslag van zijn ademanalyse was 490 ug/l.

In Zoeterwoude werd zondag 19 april rond 02.20 uur op de Nieuweweg een 19 jarige bromfietser uit Zoeterwoude aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 490 ug/l.

In Bodegraven hield de politie zaterdag 18 april rond 20.30 uur op de Zuidzijde een 39 jarige bromfietser uit Bodegraven aan. Hij kwam bij zijn ademanalyse tot 725 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog acht bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l beginnend bestuurder). Het ging hier om de plaatsen Noordwijk, Leiden, Voorschoten, Roelofarendsveen, Zoeterwoude, Ter Aar en Gouda ( 2x ).

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.