De Nederlandse Bank

Samenwerkingsverband FEC opnieuw bevestigd

Nieuwsbericht

Datum 20 april 2009

De partners van het Financieel Expertise Centrum (FEC) hebben onlangs een convenant getekend waarmee een vernieuwde samenwerking werd vastgesteld. Het convenant is het resultaat van een reorganisatie die in 2008 heeft plaatsgevonden.

Het FEC heeft zich tot missie gesteld 'het versterken van de integriteit van de financiële sector door de onderlinge samenwerking tussen de partners te stimuleren, coördineren en vergroten door het uitwisselen van informatie en het delen van inzicht, kennis en vaardigheden'.

Het samenwerkingsverband bestaat uit een FEC-raad, met vertegenwoordigers van alle partners op bestuurlijk niveau, en een FEC-eenheid. De FEC-eenheid initieert, regisseert en coördineert de samenwerking. Omdat het voorzitterschap van de FEC-raad is belegd bij De Nederlandsche Bank is ook de FEC-eenheid gevestigd bij DNB (voorheen bij de AFM).

Het FEC is een multidisciplinair samenwerkingsverband van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), Belastingdienst, FIOD-ECD, Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), Regiopolitie Amsterdam-Amstelland, de Raad van Hoofdcommissarissen, het Openbaar Ministerie (OM), Autoriteit Financiële Markten (AFM) en DNB.