KNWV

Semaine Olympique Hyeres van start

zondag 19 april 2009

De wind liet op zich wachten maar op zondag 19 april kwamen de zeilers uiteindelijk toch in actie in het Zuid-Franse Hyeres. Het waren lastige omstandigheden, gekenmerkt door zeer weinig en onstabiele wind. Dit World Cup evenement is het derde onderdeel van de ISAF Sailing World Cup en duurt tot en met vrijdag 24 mei.

Voor Pieter-Jan Postma was het zijn eerste optreden in een officiële wedstrijd na de Olympische Spelen in China. De in Amsterdam wonende Fries begon met een 11de en een 18de plaats in de eerste twee manches. Daarmee staat hij negende van de 47 deelnemers.

Sven en Kalle Coster kwamen beter voor de dag bij de 470 mannen. Met een negende en een vierde plaats staan ze zesde in het algemeen klassement van 79 deelnemers. Ook voor de Costers is dit hun eerste optreden sinds Olympische Spelen. De Costers zijn nog met het
Watersportverbond in gesprek over hun status voor de komende
Olympiade.

Twee van de drie zilveren Yngling dames kwamen in actie bij de 470 dames. Mandy Mulder en Merel Witteveen scoorden een vijfde en een 19de plaats. Daarmee staan ze zevende van de 33 deelnemers.

Steven LeFevre en Steven Krol, die het vorige week verrassend goed deden tijdens de Sofia Cup in Spanje werden 24ste en achtste. Ze staan 26 in het tussenklassement na twee races.

Marit Bouwmeester werd 12de in de enige race die er in de Laserradial werd gevaren. In het totaal doen er 53 vrouwen mee.

Rutger van Schaardenburg in de Laserklasse won de eerste race en werd 12de in de tweede manche. De jonge zeiler uit Dordrecht staat negende van de 140 deelnemers in deze sterke klasse.

Thierry Schmitter maakte zijn favorietenrol in de Paralympische 2.4R klasse waar. Schmitter won de enige race van zondag 19 april en gaat dus aan de leiding.

Van woensdag 22 tot en met vrijdag 24 april doet Topzeilen TV verslag van de verrichtingen van de Nederlandse zeiltop. Kijk op