Gemeente Lingewaal


Gemeente ondertekend overeenkomst met AX projecten voor 61 woningen in Herwijnen-Oost
Ondertekening Herwijnen.JPG

61 nieuwe woningen in Herwijnen-OostOp 15 april 2009 heeft de gemeente Lingewaal een realiseringsovereenkomst afgesloten met projectontwikkelaar AX voor de bouw van 61 woningen in Herwijnen. Door de bouw van een appartementengebouw met 31 appartementen en 30 rij woningen wordt het noordelijke gedeelte van de dorpsuitbreiding Herwijnen-oost afgerond. De appartementen en woningen worden deels verkocht en deels verhuurd.

Half mei zal AX in samenwerking met partner KDO ontwikkeling een informatiebijeenkomst organiseren over het nieuwbouwproject. Ondanks de huidige woningmarkt verwacht de ontwikkelaar binnen aanzienlijke tijd de woningen te verkopen. De woningtypes vallen immers in de betaalbare en veel gevraagde categorie. AX/KDO verwacht in het najaar 2009 te starten met de bouwwerkzaamheden.

Appartementengebouw en arcadewoningen

Op de noordelijke kop van de nieuwbouwlocatie Herwijnen-oost wordt een appartementengebouw gerealiseerd met een halfverdiepte parkeergarage. In totaal telt het gebouw zes verdiepingen. Door de ligging van het gebouw is er vrij uitzicht over de Vervoornlaan naar de Achterweg. Naar het noorden is er vrij uitzicht naar de zandput Herwijnen (nabij de A15).

De 30 arcadewoningen worden gefaseerd ontwikkeld. In totaal komen er twee rijen van 15 woningen. De eerste fase van 15 woningen wordt direct aansluitend gebouwd aan het nieuwbouwproject van Gebr. Blokland. Aan de achterzijde grenzen de woningen aan nog uitgeefbare vrije kavels. De tweede fase wordt gespiegeld aan de eerste fase ontwikkeld.

Bijdrage Goedkope Woningbouw

Het grootste deel van de woningen valt in de betaalbare en goedkope categorie. Door dit bouwproject levert de gemeente een aanzienlijke bijdrage aan het convenant Stimulering Goedkope Woningbouw met de provincie. In het convenant SGW is afgesproken dat vóór juli 2011 bijna 60 goedkope woningen worden opgeleverd. Goedkope woningen zijn koopwoningen tot 170.000 v.o.n. en huurwoningen tot 631,-- per maand. In het bouwplan van AX zitten 19 goedkope woningen.

Lijst inschrijving woningzoekenden

Om in aanmerking te komen voor een koopwoning moeten geïnteresseerden ingeschreven staan op de lijst van woningzoekenden Lingewaal. Op de internetpagina www.lingewaal.nl is een inschrijfformulier beschikbaar.

De huurwoningen worden toegewezen op basis van het woonruimteverdeelsysteem van Kleurrijk Wonen en de gemeentelijke huisvestingsverordening. Geïnteresseerden in een huurwoning kunnen bij Kleurrijk Wonen een inschrijfformulier opvragen of voor meer informatie kijken op de internetpagina www.kleurrijkwonen.nl.

Algemene informatie bouwproject Herwijnen-Oost

Naast het bouwplan van AX worden nog drie plandelen ontwikkeld. Door ontwikkelaar Gebr. Blokland worden op dit moment 22 woningen gebouwd. Deze woningen bevinden zich in een afrondende fase. Door Gebr. Van Willigen worden 11 vrijstaande woningen gebouwd. Hiervoor is inmiddels een onherroepelijke bouwvergunning afgegeven. Kleurrijk Wonen zal nog een vijftigtal woningen bouwen. Binnenkort wordt een definitief ontwerp van de woningen verwacht. Tot slot zal de gemeente dit jaar ook een 13 vrije kavels uitgeven.