Nationale Bond EHBO en Eerste Hulp in Huis tekenen intentieverklaring

20/04/2009 13:37

Eerste Hulp in Huis B.V.

De Nationale Bond EHBO en Eerste Hulp in Huis tekenen intentieverklaring voor samenwerking voor e-learning.

Op 18 april 2009 tijdens de bijeenkomst in het teken van het 60-jarig bestaan van de Nationale BOND EHBO hebben de Nationale Bond EHBO en Eerste Hulp in Huis een intentieverklaring getekend om tot een langdurige samenwerking te komen voor het aanbieden van e-learning aan de leden van de Bond.

De Nationale Bond EHBO heeft het initiatief genomen om verkennende gesprekken te voeren met een partij die op het terrein van de EHBO E-learning professioneel heeft ontwikkeld, namelijk Eerste Hulp in Huis. Leden van de bond kunnen binnenkort gebruik maken van de EHBO-cursus via internet van Eerste Hulp in Huis.

De Nationale Bond EHBO wil op deze wijze voor en met haar leden inspelen op maatschappelijke veranderingen die de bond niet onberoerd laten. Er zijn nieuwe mogelijkheden om mensen te betrekken bij de eerste hulp door zo goed mogelijk gebruik te maken van beschikbare moderne leermethodieken (E-learning). De praktijk wordt geleerd door te doen, maar kennis kan men zich door middel van E-learning goed eigen maken.

Eerste Hulp in Huis heeft als een van haar doelen het zo breed mogelijk aanbieden en beschikbaar maken van EHBO-kennis en ziet samenwerking met de Nationale Bond EHBO als een goede weg. Partijen zien samen goede mogelijkheden om tot een vruchtbare en langdurige samenwerking te komen.





http://www.eerstehulpinhuis.nl


Noot voor de redactie:

Over e-learning

E-learning is een volwassen leermethode geworden door het gebruik van onderstaande leermethodieken zoals:


- Herkenbare context (makkelijke onthouden door associatie)


- Peer-to-peer teaching (mensen leren het best van gelijken)


- Multi-media toepassingen als film en animatie


- Volgen en rapportage van voortgang van cursisten

E-learning heeft enkele eigenschappen die voordelen bieden ten opzichte van het klassikaal leren. Zo leert de cursist theorie gemiddeld twee keer sneller dan tijdens klassikale sessies en zijn de kosten, afhankelijk van aantallen cursisten gemiddeld de helft van klassikale cursussen.

Over de Nationale Bond EHBO

De Nationale Bond is een vrijwilligersorganisatie in de eerste hulp en heeft in 285 plaatselijke verenigingen 19.000 vrijwilligers. Verenigingen bieden cursussen aan, verzorgen herhalingslessen. Vrijwilligers treden op als eerste hulp bij allerlei evenementen in dorp, stad of regio.

Over Eerste Hulp in Huis - www.eerstehulpinhuis.nl

Eerste Hulp in Huis vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kennis hebben van Eerste Hulp. Sinds augustus 2008 biedt de website www.EersteHulpinHuis.nl voor particulieren en bedrijven een online EHBO-cursus aan die voldoet aan de eindtermen van het Oranje Kruis. De cursus is te volgen via een e-learning systeem. Tijdens de cursus worden alle onderdelen en de volledige theorie van het basisprogramma EHBO inclusief EHBO bij Kinderen op een toegankelijke en eenvoudige manier behandeld. Na afloop van de cursus ontvangt de cursist een theorie-certificaat. Op dit moment telt Eerste Hulp in Huis enkele duizenden deelnemers.