FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten stelt convenant op met vakbondseisen deeltijd-WW

FNV Bondgenoten heeft een convenant opgesteld waarin een aantal eisen worden gesteld aan bedrijven die deeltijd-WW aanvragen. Naast de garantie dat het loon op honderd procent blijft en de pensioenopbouw gegarandeerd blijft, stelt de vakbond eisen met betrekking tot ingehuurd en tijdelijk personeel en topbeloningen.

Anja Jongbloed, cao-coördinator FNV Bondgenoten: "Voordat wij voor deeltijd-WW tekenen, willen we zeker weten dat werknemers er ook echt iets aan hebben. Wanneer werknemers hun ww-rechten moeten inzetten, willen wij dat daar werk- en inkomenszekerheid voor terugkomt. En dat geldt niet alleen voor de vaste werknemers, maar ook voor schoonmakers, uitzendkrachten en andere mensen die niet direct bij het bedrijf in dienst zijn."

FNV Bondgenoten bekijkt iedere aanvraag voor deeltijd-WW zorgvuldig. Jongbloed: "Per bedrijf kijken we of de maatregel voor dat bedrijf werkt. Zo ja, dan gaan we onder onze eigen voorwaarden akkoord."

In de deeltijd-WW regeling staat aangegeven dat vakbonden akkoord moeten gaan met de aanvraag. Het convenant dat FNV Bondgenoten heeft opgesteld, wordt inmiddels ook ondersteund door de andere vakbonden.