FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten organiseert actievergadering bij Corus

FNV Bondgenoten organiseert op 16 april drie actievergaderingen bij Corus. De vergaderingen vinden plaats naar aanleiding van de onderhandelingen van de vakbond met Corus over een nieuwe cao en de reorganisatieplannen.

Jos Duijnhoven, bestuurder FNV Bondgenoten: "Corus heeft gister wederom laten zien dat de werknemers momenteel niet echt belangrijk zijn. Nadat ze in de vorige onderhandelingsronde al met belachelijke voorstellen kwamen, hebben ze het gister alleen maar slechter gemaakt. De aanvullingen op hun vorige voorstellen houden in dat Corus werknemers nog meer moeten inleveren. Corus biedt geen inkomenszekerheid en geen werkzekerheid. Het zou me niet eens echt verbazen als ze volgende keer voorstellen dat werknemers geld moeten meebrengen om te mogen werken."

Tijdens de vergaderingen worden de werknemers geïnformeerd over de stand van zaken. Daarnaast stemmen ze over het verdere verloop van het proces. "We gaan de leden nogmaals vragen wat ze minimaal van Corus willen en hoe lang ze daar nog op willen wachten. Wanneer dat geen verbetering biedt, zit er niks anders op dan naar echte actiemiddelen te gaan kijken," aldus Duijnhoven.