Dienstenbond CNV

Nieuws

20 april 2009

Een BLG bij TMG, een goed idee?

CNV Media is een vakbond die de belangen van haar leden voorop stelt. Wij staan voor een deskundige en betrouwbare aanpak. Dat deze aanpak ook bij de Telegraaf Media Groep zijn vruchten afwerpt is duidelijk: de laatste maanden is ons ledenaantal flink toegenomen. Wij willen iedereen, of u nou net lid bent geworden of al langere tijd lid bent, bedanken voor het vertrouwen dat u in ons heeft gesteld. We gaan nu natuurlijk niet op onze lauweren rusten. CNV Media wil graag de volgende stap zetten en op uw bedrijf een `BLG' - een bedrijfsledengroep - oprichten.

Wat is een BLG?
Een bedrijfsledengroep is georganiseerd rond een bepaald bedrijf of concern. De BLG-leden zijn onze ogen en oren in het bedrijf. Zij signaleren knelpunten en wensen van collega's. Daarnaast onderhouden ze de contacten met leden van CNV Media in het bedrijf. De BLG wordt ook betrokken bij wijzigingsvoorstellen van collectieve afspraken, zoals bijvoorbeeld voor de cao. De BLG werkt nauw samen met de bestuurder van CNV Media - gemiddeld vindt er eenmaal per zes weken overleg plaats.

Waarom een BLG?
CNV Media is een vereniging. Dat betekent dat de leden gezamenlijk de dienst uitmaken. De organisatie is democratisch: leden zijn actief betrokken bij de vereniging, met de daarbij horende zeggenschap en invloed. Juist nu, in deze onzekere tijden, hebben vakbond en werknemers elkaar nodig. Hoe beter wij geïnformeerd worden over wat er zich op de werkvloer afspeelt, hoe beter wij op de praktijk kunnen inspelen. Door nauw samen te werken met onze kaderleden kunnen wij uw belangen het beste dienen.

Lid worden van de BLG?
Als kaderlid van CNV Media bent u nauw betrokken bij het vakbondswerk: u wordt goed geïnformeerd en heeft inspraak in de rol die de vakbond speelt binnen uw bedrijf. Zo kunt u echt iets betekenen voor uw bedrijf, uw collega's en uzelf! Daarnaast biedt CNV Media speciaal voor kaderleden begeleiding en ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van opleidingen.

Geïnteresseerd? Laat het ons dan weten!
Door middel van het bijgesloten formulier kunt u uw interesse aan ons kenbaar maken. U kunt dit doen tot en met 4 mei a.s. CNV Media zal daarna een bijeenkomst organiseren waarbij we u graag meer vertellen over de mogelijkheden.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? U kunt contact opnemen met bestuurder Peter Bloemendaal, telefoon: 035 64 60 580. Per e-mail kan ook: p.bloemendaal@remove-this.cnvdibo.nl.