Ministerie van Defensie

Militairen fietsen voor War Child

20 april 2009, 13.14 uur

Deelnemers aan de spinningmarathon voor War Child. Op Kandahar Air Field is zaterdag met een spinningmarathon 10.000 dollar bij elkaar gefietst voor War Child. Het initiatief van Nederlandse militairen op de Afghaanse legerbasis kreeg een internationaal tintje met de deelname van een Amerikaans, Canadees en Australisch team.

In totaal deden 18 teams van 2 personen mee aan de sponsoractie. Het evenement vond plaats op de zogeheten boardwalk, de centrale ontspanningsplek op Kandahar Airfield. Commandant van de Nederlandse Air Task Force, kolonel Bas Pellemans, gaf 's morgens het startsein, waarna de spinners onder begeleiding van twee sportinstructeurs aan hun uitdaging begonnen. Tijdens de dag werden ze voorzien van snacks en water, om - met een oplopende temperatuur tot 34 graden - vochttekort te voorkomen. Een medisch team hield de sporters, die elkaar om het uur afwisselden, scherp in de gaten.

Een collectekist en twee in Volendamse klederdracht gehulde dames met collectebus brachten veel buitenlandse collega's ertoe een extra dollar aan het goede doel te schenken.

De organisatie en de spinners toonden zich, mede namens alle kinderen uit de omgeving van Kandahar, dankbaar voor het opgehaalde geldbedrag.