Gemeente Bodegraven

Lentesportweek in Bodegraven: actieve en zonnige start

DSC02607_raadhuisplein klein.JPG

Vanmorgen gingen leerlingen van verschillende scholen op drie locaties in Bodegraven met de voetjes van de vloer om de Lentesportweek in te luiden. Met 30 minuten bewegen voor jong en oud was het op het Raadhuisplein, bij 't Vogelnest en de Prinses Beatrixschool een gezonde start van de week. Wethouder Hans Vroomen deed op het Raadhuisplein en 't Vogelnest samen met de leerlingen mee met de sportles.

Deze week openen ruim 20 verenigingen en sportinstellingen in Bodegraven hun deuren voor 55+ ers om te kijken naar en te `proeven' van wat Bodegraven aan sport en beweging te bieden heeft. Het thema `Jong en Oud' staat tijdens de Lentesportweek centraal.

De Lentesportweek duurt nog tot en met zaterdag 25 april. Op deze laatste dag is er een feestelijke afsluiting op het Raadhuisplein in Bodegraven. Verschillende verenigingen en sportinstellingen organiseren dan activiteiten voor jong en oud. Het exacte programma staat donderdag 23 april in het Bodegraafs Nieuwsblad: in elk geval bent u met muziek en sport en spel verzekerd van een actieve en gezellige middag! Iedereen van 4 tot 99 jaar is uitgenodigd voor deze actieve festiviteit op zaterdag 25 april tussen 10.00 en 15.00 uur op het Raadhuisplein.

Alle 55+ers in Bodegraven hebben een folder ontvangen met daarin het activiteitenaanbod van de Lentesportweek. Zij kunnen deze week zo veel activiteiten bezoeken als ze willen. Iedereen ontvangt bij deelname een stempel op de stempelkaart (zie folder). Bij inlevering van de stempelkaart tijdens de afsluiting op zaterdag 25 april ontvangen zij een attentie. Tegelijkertijd maken deelnemers kans op leuke prijzen! De prijzen worden aangeboden door de deelnemende sport- en beweegaanbieders.

De folder is op te vragen bij het informatieloket, tel. (0172) 618 709 of kijk op www.bodegraven.nl.

De gemeente Bodegraven organiseert de Lentesportweek samen met de Stichting Welzijn Ouderen Bodegraven (SWOB) en de Begeleidingscommissie Ouderenproof Bodegraven (BOB).

Meer informatie

Samen bewegen: Lente Sportweek 55+ ers in Bodegraven