Gemeente Heerhugowaard


Herdenkingsmonument aan de Dreef

4 en 5 mei-viering in Heerhugowaard

Het nationale thema van de 4 en 5 mei-viering 2009 is: vrijheid en identiteit. Identiteit ontleen je aan de groep waartoe je behoort of wilt behoren en met identiteit onderscheidt de ene groep zich van de andere. Dat kan spanning veroorzaken die soms zelfs uitmondt in gruwelijke oorlogen.
Op 4 mei staat Nederland stil bij het leed dat velen is toegebracht tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook bij het leed van de vele oorlogen die daarna en nog steeds in de wereld gevoerd werden en worden.

Twee herdenkingen
Monument De Dreef
Om 18.30 uur is er een samenkomst in de gereformeerde kerk aan de Stationsweg. Vervolgens is er een stille tocht naar het monument aan De Dreef. Daar leggen vertegenwoordigers van het gemeentebestuur, leerlingen van de Jeroen Bosschool en de stichting 4 en 5 mei kransen.

Vrouwenmonument aan de Oosttangent
Om 19.30 uur vanuit basisschool De Hasselbraam een stille optocht naar het monument aan de Oosttangent. Daar zal een leerling van de basisschool de Zeppelin een gedicht voordragen., gevolgd door kransleggingen namens de stichting 4 en 5 mei, het gemeentebestuur en basisschool De Hasselbraam.

20-04-2009