Politie Rotterdam Rijnmond


* DRONKEN AUTOBESTUURDER VLIEGT UIT BOCHT

ROTTERDAM-NOORD / BLIJDORP - De politie heeft zondagavond rond elf uur een 38-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.
De man reed in een auto op de Schieveensdedijk in de richting van Rotterdam Airport. De bestuurder raakte vervolgens uit de bocht en belandde in de berm met de auto op de zijkant. Hij raakte hierbij niet gewond. Gealarmeerde politiemensen stelden onmiddellijk een onderzoek in. Hieruit bleek dat de Rotterdammer onder invloed van alcohol was. Agenten brachten hem over naar het politiebureau. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder werd ingevorderd. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE ONDERZOEKT AANRIJDING TUSSEN AUTO EN MOTOR

HELLEVOETSLUIS - De politie onderzoekt een aanrijding tussen een auto en een motor op zaterdagmiddag rond half één op de Rijksweg N57. Hierbij raakte een 24-jarige man en 28-jarige vrouw uit Den Hoorn gewond.
De auto, met daarin een 60-jarige man en 68-jarige vrouw uit Hellevoetsluis, reed bij het oprijden van de rotonde, waarbij de N57 en de Zwartedijk elkaar kruisen, de motor aan. Het tweetal uit Den Hoorn kwam hierbij ten val en raakte gewond. De vrouw brak een sleutelbeen, de man liep letsel op aan een knie. Ambulancepersoneel bracht hen over naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de zaak.


* AUTO RIJDT TEGEN LICHTMAST; TWEE GEWONDEN

ROTTERDAM-WEST - Twee mannen zijn zondagavond rond kwart voor tien gewond geraakt nadat zij met een auto tegen een lichtmast aan waren gereden op de Westzeedijk.
Door nog onbekende oorzaak raakte de auto in de slip en botste vervolgens tegen een lichtmast die in de berm stond. De twee inzittenden raakten hierdoor bekneld en werden door de brandweer uit het voertuig geknipt. Vervolgens werden zij door ambulancemedewerkers overgebracht naar het ziekenhuis. Als gevolg van de aanrijding werd de Westzeedijk in de richting van de Maastunnel enige tijd afgesloten. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding.


* BEKEURING NA DIEFSTAL POSTERS
WATERWEG-NOORD / MAASSLUIS - De politie heeft twee jongens bekeurd die posters hadden gestolen uit een abri.
Zaterdagochtend vroeg rond kwart over drie zagen agenten aan de Frans Halslaan twee jongens lopen met posters in hun handen. Na onderzoek verdachten de agenten de jongens ervan dat ze de posters uit een abri hadden gehaald. Hierop zijn de jongens door de politie bekeurd.