Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Bergen op Zoom, 20-04-2009

Ex-vriend dreigt vriendin met mes

HOOGERHEIDE - De politie heeft vanmorgen om 01.30 uur bij zijn woning in Hoogerheide een 44-jarige inwoner aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 31-jarige ex-vriendin uit Hoogerheide mishandeld te hebben en vernielingen te hebben aangericht. Hij is op het bureau ingesloten.

De politie kreeg vanmorgen de melding van een bedreiging met een mes bij de woning van het slachtoffer in Hoogerheide. De dader zou de ex-vriend betreffen. De politie spoedde zich ter plaatse en sprak met het slachtoffer. Ze vertelde dat haar ex-vriend kort voor de komst van de politie haar met een mes had bedreigd. Tijdens een schermutseling die ontstond sneed de verdachte de vrouw in haar hand. Ze raakte daarbij licht gewond. Ook zou de man de banden van haar auto kapot gestoken hebben. Agenten stelden een onderzoek in en troffen de man bij de woning. Op het bureau bekende hij deels.

Glaasje op, laat je rijden

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft gisteravond rond de klok van 22.30 uur in de Antwerpsestraat een 52-jarige automobilist uit Ossendrecht aangehouden. Tijdens een routinecontrole gaf de indicatieve blaastest op straat aan dat de man onder invloed verkeerde. Op het bureau bleek dat hij 390 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. De man verklaarde tijdens het verhoor drie wijntjes te hebben gedronken. Voorzien van een proces verbaal mocht hij na verhoor vertrekken.

Politie arresteert man voor diefstal caravan

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft gisteravond rond 19.00 uur op het bureau aan de Jacob Obrechtlaan een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaat aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een caravan van een bedrijventerrein aan de Drebbelstraat te hebben weggenomen.

Agenten stelden met het opnemen van de aangifte een onderzoek in. Het slot van het hekwerk rondom een bedrijventerrein aan de Drebbelstraat waar de caravan gestald stond was geforceerd. Beeldopname van de beveiligingscamera wees uit dat de caravan gisterochtend rond 10.00 uur ontvreemd werd vanaf het terrein. De politie stelde een onderzoek in en trof op de Heiningen de caravan aan. In de directe omgeving zagen agenten een auto geparkeerd staan. Aangetroffen sporen wezen uit dat deze auto mogelijk betrokken was bij de diefstal. Zowel de auto als de caravan zijn in beslag genomen. Korte tijd later meldde zich de verdachte aan het bureau. De man is voor onderzoek in verzekering gesteld.

Politie vordert van dronken automobilist het rijbewijs in

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft gistermiddag om 16.15 uur op de Randweg West een 48-jarige automobilist uit bergen op Zoom aangehouden voor het rijden onder invloed. De man viel de surveillerende agenten zagen op omdat hij als bestuurder van een auto slingerend over de weg rijden. Tijdens het aanspreken roken de agenten een sterke
alcohollucht. De automobilist sprak met dubbele tong en was onvast ter been. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 615 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie houdt tweetal aan voor bedreiging

ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag rond 15.30 uur op de Oliemolen een 16-jarige jongen uit Roosendaal en een 25-jarige man uit Oudenbosch aangehouden. Beiden worden verdacht van bedreiging. De man uit Oudenbosch is op het bureau ingesloten.

Surveillerende agenten werden gistermiddag op de Oliemeulen
aangesproken door de 16-jarige jongen die vertelde in de Molenstraat met een mes te zijn bedreigd door de 25-jarige man. Tijdens het gesprek voegden zich de 25-jarige verdachte en een onbekende toe. Er ontstond tumult waardoor meerdere omstanders zich bij de groep voegden en gingen mengen in het gesprek. In het bijzijn van de agenten poogde de 25-jarige man de 16-jarige jongen te slaan. De politie stak daar een stokje voor en hield hem aan. Ook de 16-jarige mocht mee naar het bureau voor bedreiging. Hij mocht na verhoor vertrekken.

Zoon bedreigt vriend van moeder

ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag tegen 15.30 uur in de ouderlijke woning in Roosendaal een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdachte een 45-jarige man in de woning te hebben bedreigd met een mes. Hij is voor onderzoek op het bureau ingesloten.

De verdachte kreeg in de woning een woordenwisseling met zowel zijn moeder als haar 45-jarige vriend uit 's-Gravenhage. De
woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte met een mes in de richting van de 45-jarige man dreigde. De politie werd gewaarschuwde die de 20-jarige in de woning aantrof. Hij is
aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 20-04-2009 15:09 | © Regio Midden en West Brabant |