Politie Zaanstreek-waterland

24 drankrijders aangehouden

Zaanstad, 20-04-2009 o Zaanstad, 17 t/m 20 april - Tijdens alcoholcontroles op diverse wegen in Zaanstad werden afgelopen weekeinde 24 drankrijders aangehouden.

In de nacht van zondag op maandag werd op de A7 een 31-jarige man uit Vianen aangehouden. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de Thorbeckeweg en de Peperstraat in Zaandam van drie automobilisten en een bromfietser het rijbewijs ingevorderd. Het meest gedronken had een 28-jarige vrouw uit Zaandam. De automobiliste had tweeënhalf keer zoveel drank op als toegestaan. De vrouw had begin dit jaar ook al eens haar rijbewijs in moeten leveren. Twee beginnend bestuurders, een 21-jarige Amsterdammer en een 22 jarige Purmerender moesten ook hun rijbewijs inleveren. Nog eens negentien automobilisten die een slok op hadden kregen een proces-verbaal.

Behalve in Zaandam werd zaterdag ook in Krommenie (Provincialeweg Zaandam-Castricum) en Oostzaan (Kolkweg) gecontroleerd. In totaal werd enkele honderden automobilisten een blaastest afgenomen. Aan de controles werkten 26 politiemensen mee.

Zondagavond werd op de Heijermanstraat en de Provincialeweg opnieuw op alcohol gecontroleerd en werd 67 bestuurders een blaastest afgenomen. Niemand had (teveel) gedronken.