Politie Hollands Midden

Leiden - Aanhoudingen na poging overval

Leiden, 20-04-2009 o De politie heeft twee mannen aangehouden op verdenking van het willen overvallen van een eettent aan de Haarlemmerstraat in Leiden.

Op zondag 19 april, rond 02.00 uur, werd de politie gebeld door de eigenaar van de eettent dat twee mannen rond sluitingstijd de winkel binnen wilden komen. Omdat de deur al op slot zat konden ze niet naar binnen. De mannen trokken dusdanig hard aan de deur en gedroegen zich agressief dat de eigenaar zich niet meer veilig voelde. Mede omdat hij dacht een wapen te zien in de handen van de een van de mannen. Hij belde de politie en gaf het signalement van de twee mannen door. Een van de mannen kwam na de eerste mislukte poging om binnen te komen terug. Hij maakte handgebaren dat hij wat wilde drinken en of de eigenaar de deur wilde openen. De eigenaar ging hier niet op in. De mannen liepen in de richting van de Haven weg.

De politie zag tijdens het aanrijden twee mannen rennen vanuit een zijsteeg van de Oude Vest. De twee voldeden aan het signalement en stapten een auto in. De politie zette hun auto klem en sommeerden de twee om uit de auto te stappen. In de fouillering van de een van de mannen werd een wapen aangetroffen. De twee mannen, een 20 jarige Leidenaar en een 18 jarige Leiderdorper, zijn op het politiebureau in verzekering gesteld. De eigenaar van de eettent heeft aangifte gedaan van poging tot een gewapende overval. De politie zet het onderzoek voort.