Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 20 april 2009

Stadsomroep Den Haag genomineerd voor Omroep van het Jaar

*De lokale omroep van Den Haag dingt op 3 juni mee naar de titel 'Omroep van het Jaar'. De jury heeft haar nominaties maandag bekend gemaakt en de Haagse omroep is één van de kanshebbers.*

In haar korte historie is Stadsomroep Den Haag verschillende kanalen begonnen: de 100% Haagse stadszenders Den Haag FM en Den Haag TV, het jongerenstation FunX en onlangs Den Haag Totaal, radio voor betrokken Hagenaars. Daarnaast ook de websites van de kanalen en het Haags Omroepportaal.

Directeur Sedat Bugdaci is verheugd:"We werken dagelijks met veel toewijding aan programma's voor de stad. Van het publiek weten we uit onderzoeken dat de uitzendingen gewaardeerd worden. Nu zegt een vakjury dat ook en daar zijn we reuze trots op." Hoeveel kans er op de prestigieuze titel wordt gemaakt, durft hij niet in te schatten. "Bedenk dat we van tussen 268 programma's van 80 verschillende lokale omroepen zijn genomineerd, dat is al heel wat, maar we dromen er natuurlijk wel van om ook te winnen!"

Op woensdag 3 juni 2009 wordt de prijs uitgereikt in het gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum.

Op werkdagen van 07.00 tot 19.00 uur komen alle Den Haag FM programma's live uit de 'etalagestudio' in winkelgebied Haagsche Bluf in het centrum van Den Haag. Voorbijgangers kunnen daar ook 'radio kijken'. Het station is ook 24 uur per dag live via internet te beluisteren: www.denhaagfm.com.

Den Haag TV bevat dagelijks veel Haagse informatie. Onder andere worden de programma's Spektakel TV, Cineac Laak, Demet TV en Schilderswijk TV uitgezonden.

Den Haag Totaal is in opbouw. Dit kanaal biedt ruimte aan discussies over Haagse zaken, van onderwijs tot economische zaken en politiek. Het hoofdthema is het Haags burgerschap.