Politie Hollands Midden Hillegom Winkeldieven aangehouden Personeel van een parfumerie aan de Hoofdstraat heeft maandag 20 april rond 13.00 uur een man en een vrouw betrapt op het stelen van mascara voor een bedrag van meer dan 150 euro. Beiden, een 34 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 31 jarige vrouw uit Harenkarspel zijn gearresteerd en zitten voor verder onderzoek vast.

Leiden Inbreker op heterdaad gepakt Doordat een bewoner van de Molensteeg wakker werd van geluiden in huis heeft de politie uiteindelijk een inbreker op heterdaad kunnen aanhouden. De bewoner belde, nadat hij gestommel had gehoord en een onbekende man op het dak had zien staan, direct de politie. Het was zondagochtend 19 april rond 06.20 uur toen de politie ter plaatse kwam. De inbreker was uit het zicht verdwenen, waarop agenten het dak opklommen om naar de verdachte te zoeken. Uiteindelijk bleek de verdachte, een 28 jarige Leidenaar, zich een paar tuinen verder te verschuilen. De bewoners van de Molensteeg deden aangifte van inbraak. Spullen die zij uit de woning misten werden in de tuin en op het dak teruggevonden. De verdachte is gedurende het onderzoek ingesloten.

Leiden Aanhoudingen na poging overval De politie heeft twee mannen aangehouden op verdenking van het willen overvallen van een eettent aan de Haarlemmerstraat in Leiden. Op zondag 19 april, rond 02.00 uur, werd de politie gebeld door de eigenaar van de eettent dat twee mannen rond sluitingstijd de winkel binnen wilden komen. Omdat de deur al op slot zat konden ze niet naar binnen. De mannen trokken dusdanig hard aan de deur en gedroegen zich agressief dat de eigenaar zich niet meer veilig voelde. Mede omdat hij dacht een wapen te zien in de handen van de een van de mannen. Hij belde de politie en gaf het signalement van de twee mannen door. Een van de mannen kwam na de eerste mislukte poging om binnen te komen terug. Hij maakte handgebaren dat hij wat wilde drinken en of de eigenaar de deur wilde openen. De eigenaar ging hier niet op in. De mannen liepen in de richting van de Haven weg.

De politie zag tijdens het aanrijden twee mannen rennen vanuit een zijsteeg van de Oude Vest. De twee voldeden aan het signalement en stapten een auto in. De politie zette hun auto klem en sommeerden de twee om uit de auto te stappen. In de fouillering van de een van de mannen werd een wapen aangetroffen. De twee mannen, een 20 jarige Leidenaar en een 18 jarige Leiderdorper, zijn op het politiebureau in verzekering gesteld. De eigenaar van de eettent heeft aangifte gedaan van poging tot een gewapende overval. De politie zet het onderzoek voort.

Gouda Mishandeling Een man van tussen de 23 en 27 jaar mishandelde maandag 20 april rond 06.45 uur aan het Crabethpark een 27 jarige man uit Gouda. De Gouwenaar werd plotseling met kracht achter op zijn rug geslagen. Toen hij zich omdraaide zag hij de man die hij op de Kattensingel al had zien lopen. Hij vertrouwde hem toen al niet. De Gouwenaar sloeg terug en zag kans om weg te fietsen toen zijn aanvaller ten val kwam. Hij deed daarna aangifte bij de politie. De politie heeft de zaak in onderzoek.