Politie Rotterdam Rijnmond


* POLITIE ROLT HENNEPKWEKERIJEN OP
ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft in maart en april acht hennepkwekerijen ontmanteld in de wijken Zuidwijk, Pendrecht en Heijplaat. Politiepersoneel trof in maart twee hennepkwekerijen aan op de Rondolaan. Hierbij werden vier verdachten aangehouden. Tevens werd, naar aanleiding van een melding over wateroverlast in een woning aan de Espelo een hennepkwekerij gevonden. Verder werden in april vijf hennepkwekerijen ontmanteld, onder andere in panden aan de Oldegaarde, Yersekestraat, Everlo en Harkulo.
Bij alle aangetroffen hennepkwekerijen was er sprake van gevaarlijke situaties omdat de stroomvoorziening niet goed was aangesloten. De hennepkwekerijen werden mede ontdekt door meldingen van oplettende mensen, woningbouwverenigingen of via Meld Misdaad Anoniem.

Soms komt het voor dat bewoners vermoeden dat er een hennepkwekerij gevestigd is in een woning, maar dit niet durven te melden bij de politie. Echter is het melden van een hennepkwekerij van groot belang. Een illegale kwekerij kan veel gevaren met zich mee brengen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt om de hennepkwekerij te kunnen laten draaien. De kans op brand is hierdoor zeer groot, met alle gevolgen van dien! U kunt ook anoniem melden.
Heeft u informatie over hennepkwekerijen meldt dit dan bij de politie. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 of via M. Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.