GEN Group voegt disciplines toe door samenwerking met KISTERS

20/04/2009 16:23

GEN Nederland B.V.

Utiliteitsspecialisten in Nederland en Duitsland bundelen krachten

GEN Group, marktleider in energiedatamanagement, voegt nieuwe disciplines toe dankzij samenwerking met Duitse Kisters

Capelle a/d IJssel, 20 april 2009 - GEN Group, Nederlands kennisleider op het gebied van energiemanagement, gaat samenwerken met het Duitse KISTERS, leverancier van geavanceerde software voor energie-, lucht- en waterdatamanagement. Vanaf heden vertegenwoordigt GEN KISTERS in Nederland. GEN biedt de software van KISTERS en de bedrijven trekken ook samen op bij de daaraan gerelateerde implementatietrajecten en procesconsultancy. Door de samenwerking ontstaat Europaas grootste onafhankelijke specialist op het gebied van energiedatamanagement.

GEN Group is in Nederland de belangrijkste onafhankelijke expert op het gebied van energiemanagement. De samenwerking met KISTERS Group betekent voor GEN bovenal een verbreding van het aanbod, met oprek van het werkgebied van energie naar water en luchtkwaliteit. 'Dankzij KISTERS' softwaresuite Belvis kunnen we onze huidige klanten nog breder ondersteunen. Tegelijkertijd opent zich een hele nieuwe markt in het verlengde van onze huidige expertise,' aldus Sam Collot d'Escury, Managing Director van GEN Group. 'De complementariteit van software en expertise bewijzen zich bij onze eerste gezamenlijke klant, RWE Nederland'.

Het Duitse KISTERS is net als GEN begonnen als ingenieursbureau en legt zich toe op de ontwikkeling van softwareoplossingen voor de utiliteitsmarkt. 'GEN Group ontsluit voor ons de Nederlandse markt, waar we tot op heden weinig actief waren. Ook voor de ontwikkeling van ons aanbod elders is de samenwerking van belang. Bovendien vult de kennisgedreven werkwijze van GEN, waar specialistisch advies centraal staat, het meer productgedreven KISTERS goed aan,' aldus Klaus Kisters. 'Wij zijn zeer enthousiast over de samenwerking'.

De Europese energiemarkt is volop in beweging. Nederland telt daarbinnen als voorloper. Dat biedt GEN, die al sinds het begin van de liberalisering in 1997 nauw betrokken is bij alle ontwikkelingen, een belangrijk voordeel. GEN werkt met ervaren adviseurs en biedt als één van de weinigen bewezen oplossingen. Met de additionele specialismen van KISTERS, is uitwisseling van personeel tussen KISTERS en GEN is dan ook zeker niet uitgesloten.

Over GEN Group BV

GEN Group BV is een in strategie-, proces-, IT- advisering gespecialiseerde onderneming die zich richt op de markt van energieleveranciers. Tegen de achtergrond van een omvangrijke kennis over bedrijfs- en zakelijke processen, een aantoonbare expertise op het brede terrein van Energy Data Management, Energy Demand Forecasting en Portfolio Management en een diepgaande kennis van marktmodellen en -processen in geliberaliseerde energiemarkten, kent GEN de behoeften bij zowel stroom- als gasleveranciers als geen ander. Op basis van deze marktkennis adviseert GEN haar klanten en biedt zij vooraanstaande oplossingen voor processen op de internationale energiemarkten die voor deze ondernemingen essentieel zijn. GEN ontwikkelt softwareoplossingen en neemt zowel het procesdesign als de implementatie op zich van systemen die op een transparante bedrijfsvoering toegesneden zijn.





http://www.gengroup.com