Gemeente Kampen


* Aangepaste Structuurvisie aangeboden aan raad

Aangepaste Structuurvisie aangeboden aan raad

20 apr 2009
Het college van B en W heeft de Structuurvisie Kampen 2030 aangepast en aan de gemeenteraad aangeboden. Een aantal zienswijzen heeft geleid tot aanpassingen. De structuurvisie wordt naar alle waarschijnlijkheid in mei door de gemeenteraad behandeld en definitief vastgesteld. Op de structuurvisie zijn veertien zienswijzen ingediend, waarvan zes door bewoners - uit de Refterstraat en Karthuizerlaan in nieuwbouwwijk Oosterholt-Noord in IJsselmuiden. De zienswijzenhebben op een aantal punten geleid tot aanpassingen van het plan. Zo is het mogelijke tracé van de nieuwe ontsluitingsweg voor tuinbouwgebied De Koekoek op grotere afstand van nieuwbouwwijk Oosterholt-Noord gesitueerd.

Alle indieners van zienswijzen hebben deze week een uitgebreide reactie gehad op de door hen geformuleerde kanttekeningen bij de structuurvisie. De leden van raad en raadscommissies hebben de aangepaste structuurvisie en alle zienswijzen met beantwoordingen ontvangen.

Het vaststellen van de structuurvisie door het college en de aanstaande behandeling in de raad markeren een prominent moment in de totstandkoming van dit document dat de fundering vormt voor de ontwikkeling van Kampen in de komende decennia. De structuurvisie biedt onder meer de mogelijkheid woningen te bouwen over de Zwartendijk heen en het bestaande industriegebied in Kampen-Noord uit te breiden over de N50 heen. In de visie is ook vastgelegd dat in de overgangszone tussen Koekoekspolder en Mastenbroek geen uitbreiding van glastuinbouw plaats zal hebben, wel is er hier de mogelijkheid voor tuinbouwgerelateerde bedrijvigheid en waterberging.

Wethouder Bert Boerman (onder meer ruimtelijke ontwikkeling): ,,De structuurvisie is het fundament voor de verdere ontwikkeling van Kampen, niet alleen fysiek en ruimtelijk, maar ook sociaal en cultureel. Zij biedt de gemeente handvatten om in te spelen op toekomstige ontwikkelingen en geeft tegelijkertijd garanties om de sociale cohesie en de huidige Kamper sfeer en cultuur in stand te houden."

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |