Gemeente Delft

Wijkprogramma's 2009 gemeente Delft

Het college geeft het groene licht voor de wijkprogramma's 2009. Deze programma's geven in grote lijnen aan wat in de wijken allemaal gebeurt om de kwaliteit van de woon- en leefomgeving te verbeteren of op orde te houden. En ook hoe de wijkbudgetten daarvoor worden ingezet.

Wethouder Anne Koning is blij met de veelheid aan initiatieven; 'Op basis van de wijkanalyses en in goed overleg tussen bewoners en professionals in de wijken ligt voor elke wijk weer een ambitieus programma klaar. Met als doel aantrekkelijke wijken waar iedereen prettig kan wonen of werken en plezierige contacten kan onderhouden en waar kinderen veilig kunnen spelen en naar school gaan.'

In elk wijkprogramma staan de thema's voor 2009. Belangrijk zijn verkeer en verkeersveiligheid en het realiseren van meer speelplekken. Voor de aandachtsgebieden Buitenhof, Bomenwijk en Poptahof is de herstructurering het voornaamste thema. Andere thema's zijn het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte, samenleven en betrokkenheid, wonen en woonomgeving en opgroeien in de wijk.

De wijkprogramma's zijn in mei in gedrukte vorm beschikbaar en worden verstuurd aan vertegenwoordigers van de betrokken organisaties, U kunt de programma's dan ook raadplegen op www.gemeentedelft.info, onder 'wonen en de wijk' of opvragen via telefoonnummer 14015.

Voor vragen kunt u de wijkcoördinatoren ook rechtstreeks benaderen.

Alaa Abdulfatah, wijkcoördinator binnenstad, telefoonnummer 260 2607 Heleen van der Linden, wijkcoördinator Buitenhof (a.i.), telefoonnummer 260 2729 Johan Tetteroo, wijkcoördinator Hof van Delft, telefoonnummer 219 7168 Peter Puik, wijkcoördinator Voordijkshoorn/Harnaschpolder, telefoonnummer 219 7168 Ivonne Vlooswijk, wijkcoördinator Tanthof, telefoonnummer 219 7157 Francisca Groen, wijkcoördinator Voorhof, telefoonnummer 260 2645 Jacqueline Buzing, wijkcoördinator Vrijenban, telefoonnummer 219 7124 Darius Spencer wijkcoördinator Wippolder, telefoonnummer 219 7169

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft