Leefbaar Rotterdam


maandag, april 20, 2009

Stadswinkels langer open

Een nieuw paspoort nodig? Nieuw rijbewijs? In de stadswinkel kun je zaken halen die je van de gemeente nodig hebt. Dankzij Leefbaar raadslid Robert Simons gaan de stadswinkels nu ook open buiten kantooruren. Wel zo handig voor mensen die een baan hebben

De stadswinkels zijn meestal open tijdens kantooruren. Hierdoor moeten werkende mensen vrij nemen om zoiets als een rijbewijs te halen. Alleen in het centrum en in Prins Alexander zijn er stadswinkels die op vrijdagavond en zaterdagochtend open zijn. Leefbaar raadslid Robert Simons: Dat is de omgekeerde wereld. De overheid dient er te zijn voor de hardwerkende Rotterdammer. Die zou geen vrij moeten nemen om zijn zaken met de gemeente te kunnen regelen. Dus stadswinkels moeten open zijn buiten kantooruren.

Onderzoek had al uitgewezen dat de extra openingstijden van de stadswinkels in het centrum en in Prins Alexander gewaardeerd werden door de bezoekers. Afgelopen donderdag stemde de gemeenteraad in met het voorstel van Simons om binnen een jaar zes stadswinkels open te laten zijn buitenkantooruren. Simons: Uiteindelijk zijn wat mij betreft alle stadswinkels open buiten reguliere werktijd. Maar laten we hier maar eens mee beginnen.