Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - maandag 20 april 2009

Amersfoort Alive! wint Jongerenprijs 2009

Vorig jaar moesten ze nog 'genoegen' nemen met de tweede prijs. Dit jaar sleepten Noëlle, Yvonne en Joni tijdens de finale van de Amersfoortse Jongerenprijs 2009 met Amersfoort Alive! de felbegeerde hoofdprijs in de wacht.

De afgelopen maanden konden de jongeren van Amersfoort hun plannen voor een leuke activiteit indienen bij de gemeente. Uit alle ingediende plannen selecteerde jongerenpanel Young Vision er vier die op 17 april jl. in scholengemeenschap Het Stromenland streden om de prijzen. ¤10.000,-- om het beste plan uit te voeren en ¤ 5.000,-- voor de tweede prijswinnaar.

Juryberaad
Nadat de vier genomineerden hun plannen hadden gepresenteerd had de jury, bestaande uit juryvoorzitter en wethouder Jeugd Gert Boeve, voorzitter van de Seniorenraad Heimen Hooijer, jongerenwerker Maarten van Norren, Young Vision-lid Lukas van Buuren en docent en voorzitter van Amnesty Amersfoort Rob Molenkamp, lang nodig om tot een besluit te komen.

De winnaars
De tweede prijs (¤ 5.000,-- om de activiteit te organiseren) werd gewonnen door Ruben Soputan en Tashedia Brasil met Tha Crossing, een festival waar Urban, Rock & Love elkaar ontmoeten. Maar de grote winnaar van de avond was Amersfoort Alive! Een evenement met dans, muziek en kunst voor en door de jongeren van Amersfoort. Amersfoort Alive! beleefde vorig jaar al haar eerste editie. Noëlle, Yvonne en Joni willen dat hier een vervolg aan gegeven wordt. Met behulp van het prijzengeld van de Jongerenprijs, kunnen de meiden het evenement verbeteren en vergroten.

5e editie Jongerenprijs
De Amersfoortse Jongerenprijs werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Amersfoort Jong en jongerenpanel Young Vision. Het doel van de prijs is om jongeren van Amersfoort een mogelijkheid te bieden om activiteiten die zij leuk vinden te organiseren. Door middel van posters en flyers met daarop de uitdagende zin 'Niets te beleven in Amersfoort?' werden jongeren op school, sportclubs en jongerencentra opgeroepen om hun plan in te dienen.

Noot voor de redactie,

Gemeente Amersfoort