FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten roept provincies op om openbaar vervoer in eigen hand te nemen

Er moet een eind komen aan het gesteggel om de concessies voor het openbaar vervoer in de provincies Drenthe en Groningen. Volgens FNV Bondgenoten kan dit alleen als de provincies hun verantwoordelijkheid nemen en het openbaar vervoer zelf ter hand nemen.

Ed van Eijbergen, bestuurder FNV Bondgenoten: "Het proces van aanbestedingen duurt al maanden voort en er is nog steeds geen zicht op resultaat. Omdat drie vervoerders - Arriva, Connexxion en Q-buzz - tien procent boven het budget hebben ingeschreven, gaan er lijnen worden geschrapt. Dit gaat ten koste van de werknemers én de passagiers."

Als het aantal lijnen in de provincies Drenthe en Groningen daadwerkelijk daalt, heeft dit gevolgen voor de werkgelegenheid. "En in deze tijden van crisis is het behoud van banen juist zo belangrijk", aldus Van Eijbergen. "Zeker in deze noordelijke regio."

Om de oproep kracht bij te zetten, heeft de vakbond een verzoek ingediend om woensdagochtend 22 april aanstaande de Staten in het Provinciehuis van Groningen te mogen toespreken.