Ingezonden persbericht


Persbericht

20 april 2009

Negen wandelroutes in Gemeente Schinnen officieel geopend

Schinnen opende afgelopen zaterdag negen bewegwijzerde wandelroutes met bijbehorende brochure

Eind 2008 heeft de gemeenteraad in Schinnen ingestemd met het plan om negen nieuwe wandelroutes in gebruik te nemen als basis voor de verdere ontwikkeling van de vrijetijdseconomie in de gemeente. De afgelopen maanden is hard gewerkt om dit plan te realiseren. Na deze periode van voorbereidingen werden de wandelroutes en de bijbehorende wandelbrochure op zaterdag 18 april officieel en feestelijk geopend. De opening van de routes werd verricht door Burgemeester Link van de gemeente Schinnen.

De negen bewegwijzerde wandelroutes zijn het begin van een heel nieuwe fase in Schinnen. Het gaat immers niet alleen om toeristische routes en vrijetijdseconomie met nieuwe kansen voor (horeca- en agrarische) ondernemers, maar tevens om leefbaarheid voor burgers: het betrekken van inwoners van Schinnen bij het omringende platteland ten behoeve van gezondheid, regionaal voedsel e.d. De routes en de wandelbrochure zijn het eindproduct van een unieke samenwerking tussen de gemeente Schinnen, VVV Zuid-Limburg, de gemeenten Sittard-Geleen, Onderbanken en Selfkant, Natuurmonumenten, Landschapspark de Graven, de Monumentencommissie, Vereniging Historie Schinnen, IVN en de Schinnense Werkgroep Toerisme en Recreatie. Hierbij is noemenswaardig dat de rol van Landschapspark De Graven, als medefinancier, enorm belangrijk is geweest in de realisatie van het project.

Wandelbrochure Schitterend Schinnen
De wandelbrochure Schitterend Schinnen met de negen beschreven wandelroutes mag met recht een pareltje genoemd worden onder de wandelbrochures. Het is een 80 pagina's (!!!) tellende full colour uitgave, met daarin maar liefst 10 overzichtsplattegronden van de (regio) Schinnen, ontelbare beschreven bezienswaardigheden, horecalocaties, overnachtingaccommodaties, schitterende foto's en nog veel meer! De diverse mogelijkheden van Schinnen worden compact gepromoot en de lezer krijgt de mogelijkheid om de veelzijdigheid van Schinnen zelf te ontdekken! De wandelbrochure is vanaf maandag 20 april gratis verkrijgbaar bij de gemeente Schinnen of vanaf vrijdag 25 april bij de VVV punten in Zuid-Limburg.

Meer informatie
Voor meer informatie omtrent de routes of de wandelbrochure kan contact opgenomen worden met de gemeente Schinnen of de afdeling marketing van VVV Zuid-Limburg of via de website www.vvvzuidlimburg.nl, email: info@vvvzuidlimburg.nl of 043-609 8515.



Ingezonden persbericht