KNWV

Doop van de âAmbtenaarâ

maandag 20 april 2009

Watersportvereniging Heeg (WSH) heeft op 16 april jl. een werkschip gedoopt dat gebruikt gaat worden voor het jeugdzeilen van de
watersportvereniging. Het schip kan ook als startschip dienst doen.

Noodzaak voor een nieuw schip
Door de groei van de activiteiten binnen de WSH op gebied van
jeugdopleidingen en het toenemend aantal wedstrijden ontstond de vraag naar een ruimer âplatformâ voor begeleiders en jeugd tijdens de les- en trainingsavonden en een boeienboot en werkplatform voor
wedstrijden. Hoewel het âoudeâ startschip voldeed voor de wedstrijden, bood het eigenlijk te weinig ruimte voor een groep kinderen die met de zeilles in Optimisten en Splashes bezig waren. Vooral voor het geven van aanwijzingen en uitleg van situaties is een lage ruime boot ideaal. De jeugdcommissie heeft toen haar oog laten vallen op de oude vuilcontainerboot. In overleg met het bestuur is toen bekeken of het voor de WSH ook mogelijk was deze boot aan te kopen en of deze verder ook inzetbaar was voor activiteiten.
Met een subsidie van de gemeente Wymbritseradiel en de inzet van vrijwilligers is het gelukt dit schip voor de beoogde doelen geschikt te maken.
De Water Sportvereniging Heeg kan nu beschikken over een goede boot voor de jeugdopleidingen, die ook als startschip kan fungeren. Ook voor evenementen biedt dit schip goede mogelijkheden.
Zo kan de WSH haar leden en zeilers/klassenorganisaties en derden weer beter ten dienste staan.

De animator
Grote animator van dit project is de Hegemer Lieuwe de Vries (56) van WSH. Hij heeft het schip aangekocht namens de vereniging en zelf mede verbouwd. De Vries verzorgt al 33 jaar de gebouwen en de materialen van de watersportvereniging. Sinds 2007 is De Vries ook bestuurslid van de watersportvereniging. Onder zijn verantwoordelijkheid en door zijn inzet zijn de gebouwen en de materialen voor de wedstrijden en de jeugd in uitstekende staat. Voor al deze werkzaamheden is de heer De Vries door de burgemeester Reitsma van Wymbritseradiel benoemd, bij Koninklijk besluit, tot Lid in de Orde van Oranje Nassau met de daarbij behorende versierselen.