Openbaar Ministerie


* >Politie en justitie boeken succes met onderzoek heroïne han...

Politie en justitie boeken succes met onderzoek heroïne handel

20 april 2009 - Arrondissementsparket Den Haag

Politie Haaglanden heeft vrijdag 17 april 21 kilo heroïne onderschept die vermoedelijk bestemd was voor de Britse en Ierse markt. Er werden drie verdachten aangehouden.

Onder leiding van het Openbaar Ministerie stelde het Bureau Regionale Recherche van Politie Haaglanden een kortlopend onderzoek in. Daaruit bleek dat vrijdag 17 april een overdracht van een grote hoeveelheid heroïne zou plaatsvinden tussen een 33-jarige Hagenaar en een 35-jarige Ier.

Het Arrestatieteam van het korps Rotterdam-Rijnmond greep op verzoek van de recherche in tijdens de overdracht. Dat gebeurde op de Charlotte de Bourbonlaan in de havenstad. In een auto trof de recherche twee boodschappentassen aan met daarin 41 pakketjes, die in totaal 21 kilo heroïne bevatten. 's Avonds hield de politie op een industrieterrein in Nijmegen ook een 37-jarige Ierse vrachtwagenchauffeur aan. Na de aanhoudingen doorzocht de recherche de Rotterdamse woning van de 35-jarige Ier, de woning van de Hagenaar en ook nog een bedrijfspand in Den Haag.

De drie verdachten zijn vandaag voorgeleid voor de rechter-commissaris die besloot dat de mannen nog 14 dagen langer vast moeten blijven zitten.