Ingezonden persbericht


Persbericht: Nationale Kookstudio Week 2009 gehouden in Nederland en België!

Haarlem, 23 februari 2009

Nationale Kookstudio Week 2009 gehouden in Nederland en België!

Na het succes van de Nationale Kookstudio Week 2008 in Nederland staat de tweede editie in de startblokken. Deze landelijke promotieweek bij kookstudio's vindt plaats van 20 t/m 26 april 2009 en belooft weer veel culinair plezier voor alle leeftijden. Ook kinderen (vanaf 6 jaar) kunnen meedoen bij de speciale kinderkookstudio's. Nieuw dit jaar is dat de promotieweek ook in Vlaanderen wordt gehouden, kookliefhebbers in beide landen kunnen dus ook over de grens deelnemen aan (mini-)kookworkshops.

Programma

Tijdens de Nationale Kookstudio Week 2009 zetten vele kookstudio's in heel Nederland en Vlaanderen hun deuren open. Consumenten kunnen actief en op een toegankelijke manier deelnemen aan mini-kookworkshops, kookdemonstraties en andere kookgerelateerde activiteiten. Het programma is leuk en leerzaam!

Elke deelnemende kookstudio geeft op eigen wijze invulling aan de Nationale Kookstudio Week. Daarin kan van alles aan bod komen: een eerste kennismaking met de beginselen van koken, het belang van inkoop van de juiste ingrediënten, de techniek en kennis om te komen tot een gezond en smaakvol gerecht, en natuurlijk het plezier van koken en het genieten van een zelfbereide maaltijd. Alle deelnemers en hun programma worden vermeld op de website van de Nationale Kookstudio Week: www.kookstudioweek.nl

Thema 'SmaakBewust'

Thema van de Nationale Kookstudio Week 2009 is 'SmaakBewust'. Achtergrond van het thema is even simpel als doelgericht: door bewust om te gaan met ingrediënten en de bereiding kan iedereen een gezond, voedzaam en smaakvol gerecht klaarmaken.

Meedoen en inschrijven

De Nationale Kookstudio Week 2009 vindt plaats van 20 t/m 26 april 2009, zowel in Nederland als in Vlaanderen. Kosten voor deelname liggen tussen ¤10 - ¤30, afhankelijk van het geboden programma. Ook kinderen (vanaf 6 jaar) kunnen zich inschrijven, de kinderkookstudio's zijn speciaal uitgerust voor deze jonge kookenthousiastelingen. Op de website www.kookstudioweek.nl vind je vanaf 2 maart de deelnemende kookstudio's, hun programma en hoe je je kunt inschrijven.

Over kookstudio's

In de afgelopen tien jaar is het aantal kookstudio's in Nederland gegroeid van enkele tientallen tot inmiddels meer dan 400. België telt ongeveer 50 kookstudio's. In een kookstudio leer je in groepsverband onder begeleiding van een professionele kok hoe je zelf gerechten kunt klaarmaken, na afloop geniet je gezamenlijk van de zelfbereide maaltijd. In een tijd waarin gezonde voeding meer dan ooit in de belangstelling staat kunnen kookstudio's een serieuze bijdrage leveren aan het verhogen van de kookkennis onder het grote publiek.

De Nationale Kookstudio Week is een initiatief van Stichting European Cookery school Association (ECA) en wordt mede mogelijk gemaakt door KookstudioJaarkaart, delicious. en Kookstudiogids.nl

---- einde persbericht ----

Noot voor de redactie,