Gemeente Geertruidenberg


Wijkbijeenkomsten

In de maand april gaat weer een ronde van wijkbijeenkomsten van start. Burgemeester Matthieu Meijer nodigt u van harte uit om in uw wijk mee te praten over de leefbaarheid van uw woonomgeving. In het kader van wijk- en buurtbeheer organiseert de gemeente Geertruidenberg jaarlijks wijkbijeenkomsten, waarin de burgemeester met u van gedachten wisselt over het woon- en leefklimaat in uw wijk.

Op 1 juli 2008 is de nieuwe Wet ruimtelijke ordening in ons land van kracht geworden. Voor gemeenten betekent dat ondermeer dat zij een structuurvisie moeten opstellen. De structuurvisie bevat een brede visie op de toekomst van de gemeente en vormt het kader van alle ruimtelijke ontwikkelingen. Alle ruimtelijke aspecten van vele verschillende beleidsterreinen komen samen in de structuurvisie. De visie brengt de doelen en wensen in kaart en geeft een planning wanneer welke werkzaamheden worden uitgevoerd. De nieuwe structuurvisie geeft bijvoorbeeld antwoord op de vraag waar nieuwe woningen binnen de gemeente gebouwd zouden kunnen worden, waar natuur- en groendoelen gerealiseerd kunnen worden en hoe het toeristisch-recreatieve klimaat van onze gemeente versterkt kan worden.

De Ontwerp Structuurvisie is gereed en de gemeente wil graag met de inwoners hierover van gedachten wisselen. Tijdens de bijeenkomsten van wijk- en buurtbeheer zal de inhoud van de structuurvisie aan u gepresenteerd worden en wordt u in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen. Tevens kunt u tijdens deze avond aandachtspunten naar voren brengen over de leefbaarheid van uw wijk. Van harte welkom Laat deze kans om mee te praten niet liggen! U bent van harte welkom.

De bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en zullen tot ongeveer 22.00 uur duren. Vanaf 19.15 uur bent u al welkom voor een kopje koffie of thee.

Wanneer is de avond in uw buurt?

o Voor de inwoners van Raamsdonk: Maandag 20 april, Ontmoetingscentrum Raamsdonk (Kerkplein 5)

o Voor de inwoners van Geertruidenberg: Woensdag 22 april, De Schattelijn (Vismarktstraat 4a).

o Voor de inwoners van Raamsdonksveer Zuid (Centrum, Nieuw Sandoel, Nieuwe Polder): Maandag 27 april, Dorpshuis De Haven (P. Breughelstraat 15).

o Voor de inwoners van Hooipolder en Achter de Hoeven: Woensdag 29 april, Buurthuis De Schelf (Burg. Krijgsmangeerde 46).