Martinair


Persberichten


1.16-04-09 Del Canho nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen Martinair

Schiphol Airport, 16 april 2009 - Drs. Dave del Canho (42) is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Martinair. Hij volgt hiermee Dr. Gé van Schaik op die na 15 jaar voorzitterschap op 79-jarige leeftijd afscheid neemt.

Dave del Canho is sinds vorig jaar Commissaris bij Martinair. Dave del Canho heeft zijn eigen consultancy bureau Del Canho & Engelfriet. Daarvoor was hij als Senior Vice President Corporate Strategy and Business Development bij KLM actief betrokken bij de fusie tussen AirFrance en KLM. Deze ervaring komt goed van pas nu KLM Groep sinds 31 december 2008 100% eigenaar is van Martinair.

Del Canho: "Voor Martinair is een belangrijke rol weggelegd als passagiersvervoerder naar verre vakantiebestemmingen en vrachtvervoerder binnen de KLM Groep. Ik zal de Martinair directie en organisatie zo goed mogelijk ondersteunen om hieraan vorm te geven. Dit naast de toezichthoudende taak die de Raad van Commissarissen heeft."

President en CEO Martinair, Paul Gregorowitsch: "Wij zijn verheugd dat Dave del Canho samen met ons werkt aan een mooie toekomst voor Martinair. Zijn ervaring is een aanwinst voor onze Raad van Commissarissen."

De Raad van Commissarissen van Martinair bestaat verder uit de heer Drs. A.J. Bakker, directeur van de RAI en wordt uitgebreid met de heer Drs. Ing. Pieter Elbers, Senior Vice President KLM Netwerk en
Drs. Jeroen Visser, Vice President Financiën en Controle KLM Cargo.