Ingezonden persbericht


www.cda-utrecht.nl

Christen Democratisch Appèl
Gemeenteraadsfractie Utrecht

Persbericht

CDA treurt om plotselinge overlijden raadslid Nicole Wigny

Utrecht ­ 20 april 2009

Zondag 19 jl. is CDA-raadslid Nicole Wigny plotseling overleden. Het CDA-Utrecht is diep geschokt en bedroefd door haar overlijden. Met haar verliest het CDA-Utrecht een bevlogen collega en een markant politica.

Nicole Wigny was lid van de Utrechtse gemeenteraad sinds 1998, met een onderbreking tussen 2001 en 2005. Zij was het langstdienend lid van de CDA-fractie en ook vice-fractievoorzitter.

Fractiecollega's en bestuursleden van het CDA zijn diep geschokt en bedroefd door het plotselinge overlijden van Nicole. Zij kwam uit een politiek zeer actieve KVP/CDA-familie. Zelf was zij een politica pur sang. Zij zette zich met enthousiasme en volle overtuiging in voor de Utrechters bij wie zij zich zeer nauw betrokken voelde. Wigny beschikte over een feilloos politiek instinct. In raadsdebatten was zij scherp, deskundig en bij sommigen zelfs gevreesd.

De laatste jaren was Nicole in de raad vooral actief op het gebied van Ruimtelijke Ordening en Verkeer. Voorts was zij voorzitter van de Bezwaarschriftencommissie van de Gemeenteraad.

Nicole Wigny is 45 jaar geworden en laat drie zonen en een dochter na.

Einde Persbericht