Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Mentaal Beter neemt Parigger & de Heer over

Dordrecht, 20 april 2009 - Mentaal beter, aanbieder van eerste- en tweedelijn geestelijke gezondheidszorg, neemt per 1 juli de zes praktijken van Parigger & de Heer over. Met deze stap versterkt Mentaal Beter de vooraanstaande positie als innovatieve zorgketen in Nederland.

Naast franchisenemers heeft Mentaal Beter nu ook vestigingen in eigen beheer. Voorheen werd de zorg uitsluitend aangeboden via 160 franchisenemers waar ruim 400 professionals werken. Mentaal Beter wil de bestaande visie op zorgverlening vasthouden, het huidige kwaliteitsniveau borgen en de nadruk op de cliëntrelatie behouden. De integratie met de Pariger & de Heer vestigingen bevordert daarnaast de ontwikkeling van innovatieve zorgconcepten zoals E-health. Parigger & de Heer Consultancy blijft onder de eigen naam bestaan.

Relatie met cliënt centraal
Parigger & de Heer omvat zes praktijken in Rotterdam, Hoofddorp, IJmuiden, Bergen op Zoom, Utrecht en Zoetermeer. Het bedrijf was al franchisenemer van Mentaal Beter. Eigenaar Evelien Parigger: "Wij zijn sinds 2004 bij Mentaal Beter aangesloten. Kenmerkend voor Mentaal Beter is dat de relatie met de cliënt heel belangrijk wordt gevonden en niet alleen de klacht of de diagnose. De menselijke maat is uitgangspunt."

Vernieuwing
Mentaal Beter heeft sinds de oprichting in 2004 een vernieuwend concept gerealiseerd in de GGZ. Daar wordt binnenkort E-health therapie aan toegevoegd: wetenschappelijk goed verantwoorde therapieprogramma's die de cliënt via internet volgt. "De cliënt", zegt directeur Ronald Buijs, "vraagt om de juiste zorg op de juiste plaats en professionals die optimaal samenwerken. Wij behandelen nu jaarlijks 20.000 cliënten, die erg te spreken zijn over de aanpak van onze professionals. Dat geldt ook voor de verwijzers en de zorgverzekeraars. Zij waarderen de korte lijnen, de toegankelijkheid en resultaatgerichtheid."

Over Mentaal Beter

Mentaal Beter vormt als WTZi instelling een samenwerkingsverband van zelfstandig gevestigde GZ psychologen, psychotherapeuten en psychiaters. Daarnaast heeft Mentaal Beter sinds kort vestigingen in eigen beheer. De GGZ professionals aangesloten bij Mentaal Beter behandelen cliënten met psychische klachten, gedrags- en relatieproblemen, die zijn doorverwezen door huisarts, medisch specialist of collega GGZ instellingen. De aangesloten praktijken werken binnen de afspraken zijn gemaakt met zorgverzekeraars. Mentaal Beter biedt contractering, zorginnovatie, praktijkautomatisering en andere faciliteiten. Daarnaast hebben de aangesloten zelfstandige GGZ professionals de ruimte om zelfstandig te ondernemen met de ondersteuning van de kwaliteitsborging en -ontwikkeling van Mentaal Beter. Noot aan de redactie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald Buijs, directeur Mentaal Beter. T 06-13 13 87 28 en kijk op www.mentaalbeter.nl.


---- --