Ingezonden persbericht

Netwerkbijeenkomst voor ZZP'ers in Montfoort en Oudewater

Speciaal voor de bijna 1400 zelfstandige ondernemers in Montfoort en Oudewater organiseren de KvK Midden-Nederland en de betreffende gemeenten op maandag 20 april een netwerkbijeenkomst. Veel zelfstandigen zonder personeel (ZZP'ers) hebben de behoefte kennis en ervaring uit te wisselen. De netwerkbijeenkomst komt aan deze wens tegemoet.

Het aantal zelfstandige ondernemers in Montfoort is de afgelopen jaren spectaculair gegroeid. Sinds 2000 is het aantal ZZP'ers bijna verdubbeld, namelijk van 391 in 2000 tot 787 in 2009. In Oudewater steeg het aantal ZZP'ers van 334 in 2000 naar 593 in 2009. Ze zijn vooral actief in de bouw, de handel en de zakelijke dienstverlening. Binnen deze sectoren valt met name het aantal zelfstandige zakelijke dienstverleners op (353 in Montfoort, 232 in Oudewater).

De netwerkbijeenkomst op maandag 20 april biedt zelfstandige ondernemers de kans elkaar te ontmoeten. De initiatiefnemers willen bekijken of de bijeenkomst het begin kan zijn van een blijvend netwerk. Binnen dit netwerk kunnen zaken aan de orde komen als administratie, belastingkwesties, acquisitie en verzekeringen. Allemaal zaken waar zelfstandigen zonder personeel tegenaan lopen en waar een netwerk oplossingen voor kan bieden. Deze behoefte blijkt ook uit het snel stijgende aantal ZZP-netwerken in de provincie Utrecht.

Programma
18.30 uur Inloop met koffie en thee
19.00 uur Opening door avondvoorzitter en zelfstandig ondernemer Theo Kiers uit Montfoort
19.05 uur Welkom door wethouders Economische Zaken van de gemeenten Oudewater en Montfoort Tim Smelik en Paulien Goedvolk.
19.15 uur Waarom een ZZP-netwerk nuttig kan zijn: uiteenzetting door Willem Jan van der Veldt voorzitter van ZZP-netwerk De Heuvelrug.
19.45 uur Netwerk voor zelfstandigen in Montfoort en Oudewater. Welke vragen en behoeften leven er? Informele discussie in groepen aan de hand van specifieke vragen.
20.30 uur Plenaire terugkoppeling en vervolgstappen
20.45 uur Borrel

Informatie en aanmelden
De netwerkbijeenkomst vindt plaats op maandag 20 april van 18.30 uur tot 22.00 uur in Zalencentrum St. Joseph, Heiliglevenstraat 4 in Montfoort. Deelname is gratis. Aanmelden kan via een email naar seminars@middennederland.kvk.nl