Gemeente Bronckhorst
---




Gemeente Bronkchorst stelt kunst en cultuurbeleid op

Inwoners kunnen meedenken tijdens inloopavonden eind april

Onlangs is de gemeente aan de slag gegaan met het opstellen van een beleid voor kunst en cultuur. Hierin komt te staan hoe we om willen gaan met kunst en cultuur in Bronckhorst in de breedste zin van het woord. We hebben inmiddels een keuzenota opgesteld met een aantal mogelijkheden waar we aan denken, zoals het verstrekken van subsidie op basis van het realiseren van maatschappelijke doelen, aandacht voor kunst en cultuur in de openbare ruimte en het verbinden van recreanten en burgers met het culturele aanbod in Bronckhorst. Vanzelfsprekend willen we graag van inwoners horen hoe zij hierover denken. Daarom organiseert de gemeente eind april een aantal inloopbijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomsten leggen we de mogelijkheden in tekst en beeld aan belangstellenden voor. Peter Glasbergen, wethouder kunst en cultuur, en enkele medewerkers van de gemeente zijn aanwezig. Inwoners kunnen hun mening op een reactieformulier aangeven.

De bijeenkomsten zijn op de volgende data:
. 20 april: Dorpscentrum Vorden, Raadhuisstraat 6 in Vorden 19.00-21.00 uur . 21 april: Zalencentrum Het witte paard, Ruurloseweg 1 in Zelhem 19.00-21.00 uur . 23 april: Gemeentehuis Hengelo, Raadhuisstraat 20 in Hengelo 19.00-20.00 uur . 27 april: Het Anker, J.F. Oltmansstraat 7, 7221 NA Steenderen 19.00-21.00 uur

Naast deze avonden organiseert de gemeente in april speciale bijeenkomsten voor amateurkunstverenigingen zoals muziek- en toneelverenigingen en zangkoren en betrokken instellingen in Bronckhorst. Ook zijn we van plan op korte termijn een bijeenkomst met jongeren te organiseren.

Na deze 'ronde' stelt de gemeente het definitieve kunst- en cultuurbeleid op, waarop inwoners ook weer kunnen reageren. Hierover volgt later meer informatie via de gemeentepagina's in Contact en de website van de gemeente. Naar verwachting stelt de gemeenteraad het beleid dan in het najaar vast.

Hengelo (Gld), 6 april 2009

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --