Ingezonden persbericht


sChOOL Voices
900 basisschoolleerlingen zingen in Vredenburg Utrecht

In Barcelona, waar het idee vandaan komt, is het al vele jaren een hit. Maar het is een op en top Nederlands - of zelfs Utrechts - project. Het grote zingfestival EUROPA CANTAT nam het initiatief om schoolkinderen op een 'coole' manier te laten zingen. Samen met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, het Utrechts Centrum voor de Kunsten en Stichting Kunst Centraal lukte het: 25 basisscholen uit de provincie Utrecht doen mee aan sChOOL Voices waarbij leerlingen uit groepen 6 en 7 eind april zelf in het Utrechtse Vredenburg Leidsche Rijn optreden!

Zingen met bekende zangers
De kinderen van de 25 scholen die zich voor sChOOL Voices inschreven, gaan samen de muziektheatrale voorstelling 'Muze Gezocht!' uitvoeren. Dit stuk is een lichtvoetig mini-opera, waarin Europese kinderliedjes centraal staan. Muziekstudente Carlijn Metselaar schreef de muziek en won daarmee de competitie die speciaal voor dit doel was uitgeschreven. Nina Moelker (1983) schreef de geestige tekst die doet denken aan de stijl van Annie M.G. Schmidt. Nina is tevens de regisseur van het geheel. Dirigent is Jacco Nefs (1971).

Izaline Calister en rapper Blaxtar
De hoofdpersonages in 'Muze Gezocht' worden gespeeld en gezongen door zangeres Izaline Calister, rapper Blaxtar en zangstudente Merel Koman. De kinderen van de scholen vormen samen het koor. Er is een dirigent en een instrumentaal ensemble.

Drama- en zanglessen in de klas
Op dit moment zijn de leerlingen van de scholen druk bezig met de voorbereidingen. Ze maken podiumdecor, krijgen dramalessen en oefenen de liedjes die ze bij de uitvoering moeten zingen. Bij al deze lessen helpen studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht mee. Belangrijkste doel van sChOOL Voices is om basisschool leerlingen weer samen te laten zingen. Met sChOOL Voices krijgen de kinderen de kans om te ervaren dat samen zingen eigenlijk heel cool is.

Concerten
Wie 300 zingende kinderen wil zien optreden, kan op 20, 21 en 22 april naar Vredenburg Leidsche Rijn. Elke avond staan de leerlingen van tien andere scholen op het podium:

Maandag 20 april: Camminghaschool - Bunnik, Howiblo - Montfoort, Beiaard - Utrecht, De Regenboog - Utrecht, Egbertusschool - Vianen, Twaalfruiter - Vleuten, Zeister School Vereniging - Zeist, Kerkebosch - Zeist

Dinsdag 21 april: Achtbaan - Amersfoort, Wiekslag - Amersfoort, Flambouw - Nigtevecht, Montessorischool Arcade - Utrecht, Agatha Snellenschool - Utrecht, Maliebaanschool - Utrecht, Vrije School - Utrecht, Kameleon - Zeist, Montessori Zeist - Zeist

Woensdag 22 april: Julianaschool - Bilthoven, Ludgerschool - Utrecht, OBS Waterrijk - Utrecht, Wegwijzer - Eemnes, Wegwijzer - Wijk bij Duurstede, Johannesschool - Utrecht, Werkschuit - Wijk bij Duurstede, Driesprong - Soest

sChOOL Voices
Maandag 20 april, dinsdag 21 april, woensdag 22 april in Vredenburg Leidsche Rijn, langs de A2; rijdende op de A2 afslag nr 7 'Lage Weide/De Wetering'. Aanvang: 19.00 uur / Duur voorstelling: 1 uur.
Kaarten reserveren bij Vredenburg, www.vredenburg.nl, of bij de kassa van Vredenburg in de Centrale Bibliotheek aan de Oudegracht in Utrecht. Tot 18 jaar: ¤ 5,- / Volwassenen: ¤ 10,-

Meer info is te vinden op http://www.europacantatutrecht.nl/index.php?l=nederlands&a=134

Festival EUROPA CANTAT is een internationaal festival voor jonge amateurzangers. Komende zomer vindt dit festival voor het eerst in zijn 45-jarig bestaan in Nederland plaats, en wel in Utrecht. Al ruim 2400 zangers van over de hele wereld hebben zich als deelnemer voor dit festival in Utrecht opgegeven. sChOOL Voices is een van de activiteiten die het festival flankeren en een impuls aan het zingen in Utrecht willen geven en wordt financieel ondersteund door het Elise Mathilde Fonds, Stichting Mien van 't Sant Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabobank Utrecht en Omstreken.

www.europacantatutrecht.nl

Foto's en persbericht zijn te downloaden van http://www.sowieso030.com/index_nl.html.php?pagina=downloads

Er zijn mogelijkheden om repetities bij te wonen voor reportages, verhalen, interviews of nog anders. Er zijn ook persplekken op alle avonden voor recensies of anderszins. Bel/mail bij interesse!



----------
SOWIESO 030

Evelyne Levêke
evelyne@sowieso030.com - www.sowieso030.com

NEDERLAND
Jansveld 31, 3512 BE Utrecht
Postbus 553, 3500 AN Utrecht

030 - 785 5887
06 - 4500 8427

DEUTSCHLAND
Krossener Strasse 27, 10245 Berlin
Postfach 350254, 10211 Berlin

030 - 503 47141
01577 - 5181862