Gemeente Oirschot

Start werkzaamheden Westelbeersedijk en 60 kilometer per uur zone rondom Oost-, West- en Middelbeers

Maandag 20 april start de gemeente Oirschot met het herinrichten van de Westelbeersedijk. Tegelijkertijd starten we met het inrichten van de 60 km/h-zone rondom Oost-, West- en Middelbeers. De planning is dat deze werkzaamheden duren t/m 29 mei 2009.

Westelbeersedijk
De Westelbeersedijk wordt opgenomen in de verkeerskundige bebouwde kom. De maximumsnelheid wordt 50 km/h. De nieuwe komgrens komt te liggen tussen de Schepersweg en het bedrijf Hek. Hier komen ook een informatiehaven en wegversmalling. Verder brengen we dubbele doorgetrokken asstrepen en een kantmarkering aan. Ter hoogte van de zijwegen komen kruispuntplateaus. Bromfietsers gaan gebruik maken van de rijbaan.

Verder passen we de verkeerssituatie ter hoogte van de Sint Willibrordusschool aan. We trekken het fietspad door tot na het Oude Kerkje, verlengen het kruisplateau en leggen we een voetgangersoversteekplaats aan.

60 kilometer per uur zone
Naast de werkzaamheden aan de Westelbeersedijk starten we op 20 april ook met het inrichten van een 60 kilometer per uur zone rondom Oost-, West- en Middelbeers. In het hele gebied ten zuiden en oosten van de provinciale weg Oirschot Hilvarenbeek gaat een maximumsnelheid van 60 kilometer per uur gelden. Dit gebied sluit aan op de al aanwezige 60 kilometer per uur gebieden rondom Vessem, Casteren, Netersel en Baarschot.

Op de Broekeindsedijk, Spreeuwelsedijk, Kapeldijk, Voldijnseweg en Dennendijk verwijderen we de asmarkering, deze vervangen we door kantmarkeringen.

Verder leggen we kruispuntplateaus aan op de volgende kruispunten:
- Kapeldijk/Liesdijk

- Broekeindsedijk/Ingenieur Van Meelweg

- Broekeindsedijk/Ontginningsweg

- Broekeindsedijk/Voldijnseweg

- Spreeuwelsedijk/Schepersweg

- Heiakkerweg/Huijgevoort/Sint Jorisstraat

- Voldijnseweg/Schepersweg.

Op de fietsoversteekplaats Spreeuwelsedijk en aan de Voldijnseweg tussen huisnummer 14 en 16 leggen we wegvakplateaus aan. Op diverse plaatsen langs de Voldijnseweg brengen we ruim een kilometer grasbetontegels aan om de wegkant te verstevigen.

Werkplanning en bereikbaarheid
Van 20 april t/m 8 mei is de Westelbeersedijk voor doorgaand verkeer afgesloten. In de week van 27 april t/m 2 mei is ook de kruising met de Sint Jorisstraat voor alle verkeer afgesloten uitgezonderd fietsers.
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Ir. Van Meelweg en Baarschot.

In de periode van 11 mei t/m 29 mei voeren we de resterende werkzaamheden uit. Het definitieve moment van afsluiting is nog niet bekend.
De aannemer informeert de aanwonenden wanneer hun woning niet bereikbaar is.

De werkzaamheden brengen helaas wat overlast en hinder met zich mee. Onze excuses hiervoor, we rekenen op uw begrip.

De komende jaren realiseren we de volgende inrichtingsmaatregelen gefaseerd:

- kruispuntplateau Kuikseindseweg/Burgerwalweg
- wegvakplateau Kuikseindseweg ter hoogte van de Molenbroekseweg
- wegvakplateau Kuikseindseweg ter hoogte van camping De Kempenzoom
- 2 wegvakplateaus op de Heiakkerweg

- 2 verkeersdrempels op de Broekdijk

- attentievlak op de aansluiting Straatsedijk/Schepersweg
- attentievlak op de aansluiting Paardseheide/Schepersweg
- vervangen asmarkering Kuikseindseweg door kantmarkeringen.

Meer weten?
Op www.oirschot.nl vindt u tekeningen van de maatregelen. Heeft u vragen over deze plannen, dan kunt u contact opnemen met Hans van Doormaal van de gemeente Oirschot, telefoon (0499) 583 333.

Voor vragen over de werkplanning en bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer Marijn van Oorschot van Grontmij bereikbaar op 06-53408845.