Gemeente Oirschot

Inbraakpreventieavond Oirschot

Op 28 april om 20.00 uur organiseren de politie en de gemeente een inbraakpreventieavond in de Brandweerkazerne in Oirschot.

Aanleiding is het vrij hoge aantal woninginbraken in de voorbije winterperiode. In Oirschot vonden in 2005, 2006, 2007 en 2008 respectievelijk 78, 89, 61 en 88 woninginbraken plaats. In de wijk De Notel te Oirschot wordt verhoudingsgewijs het meeste ingebroken.

Bewoners kunnen zelf veel doen om inbraken te voorkomen. Laat bijvoorbeeld geen ramen en deuren openstaan als u niet thuis bent en zorg voor een goede verlichting in en rondom uw woning. Traditiegetrouw komen in de donkere maanden meer inbraken voor dan in de rest van het jaar. Desalniettemin wil de politie de burger goed voorlichten. Uit een recent ingestelde diepgaande analyse is gebleken dat de kans op een woninginbraak statistisch het grootst is op donderdag en vrijdag in de vooravond. Ook viel op dat er meer inbraken overdag gepleegd worden.

Op de website www.politieoirschot.nl staat veel informatie over woninginbraken en inbraakpreventie onder de rubriek "preventie". Er staat onder meer een "inbraaktest" op. Door het invullen van tien simpele vragen ziet u hoe goed uw woning beveiligd is en hoe u zelf omgaat met de beveiliging van uw huis. De politie heeft momenteel veel extra aandacht voor woninginbraken en wil u in de gelegenheid stellen om gebruik te maken van deze voorlichtingsavond.

De avond wordt verzorgd door de gemeente Oirschot, de politieafdeling Best, Oirschot, Son en Breugel en het bedrijf Mercx ( ijzerwaren, gereedschappen, machines,) uit Oirschot.