Ingezonden persbericht


Amsterdam, 14 april 2009

Theater Instituut en mediatheek verhuizen
Grootste theatermediatheek van Europa op 6 mei weer open

Op 20 april 2009 verhuist Theater Instituut Nederland (TIN) van de Herengracht naar Sarphatistraat 53 te Amsterdam. De theatermediatheek, de grootste op dit gebied van Europa, verhuist mee.

De door theatervormgevers Jos Groenier en Uri Rapaport ingerichte mediatheek opent op woensdag 6 mei haar deuren voor het publiek. Dat kan zich dan weer kan verdiepen in de unieke collectie theaterteksten- en liedboeken, recensies, theaterboeken en tijdschriften en in de duizenden (spel)foto's en videoregistraties van voorstellingen. De mediatheek is vrij toegankelijk voor theaterprofessionals en -liefhebbers. Voor het lenen van materialen is een lidmaatschap vereist.

Vanuit de Sarphatistraat richt het Theater Instituut zich met nieuw elan op haar taken; het versterken van het Nederlands theater met informatie, inspiratie, promotie en reflectie. Behalve de mediatheek biedt het TIN daartoe debatten, tentoonstellingen, educatie, talentontwikkeling en promotie in binnen- en buitenland.

In het pand aan de Sarphatistraat vestigen zich naast het TIN ook de redactie van het vakblad TM (Theatermaker; tijdschrift over theater, muziek en dans), het Nederlands Uitburo en de gefuseerde brancheorganisaties van de Vereniging van Nederlandse Theatergezelschappen en producenten (VNT), het Contactorgaan van Nederlandse orkesten (CNO) en het DOD, brancheorganisatie voor de dans.

Het nieuwe adres van Theater Instituut Nederland is:

Bezoekadres: Postadres
Sarphatistraat 53 Postbus 10783
1018 EW AMSTERDAM 1018 EW AMSTERDAM

t 020 551 33 00 (ongewijzigd, evenals de doorkiesnummers) e info@tin.nl
www.tin.nl

Einde Persbericht