Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Amsterdam, 15 april 2009

WOMEN Inc. Talkshow: Waar zijn de vrouwen in het publieke bestel?

Maandag 20 april besteedt WOMEN Inc. in haar maandelijkse talkshow aandacht aan de beeldvorming van vrouwen bij de publieke omroep. De strijd tussen de omroepen om een plekje in het publieke bestel is in volle gang. Maar nu de omroepen zo'n beroep doen op de samenleving voor steun, zijn zij dan niet verplicht te streven naar een evenwichtige afspiegeling van de maatschappij in beeld? Onderzoeken wijzen uit dat de blanke man nog steeds het beste wordt vertegenwoordigd bij de omroepen. Uit onderzoek blijkt ook dat kinderen via tekenfilms zeer vaak een onrealistisch beeld krijgen van de diversiteit van meisjes en vrouwen. Daarom is het juist nu tijd voor een gesprek over de beeldvorming en representatie van meisjes en vrouwen.

In de vorm van een prikkelende talkshow onder leiding van Anousha Nzume gaan onder anderen Cathy Spierenburg, projectleider Z@ppelin, Marjan Hammersma, directeur Media, Letteren en Bibliotheken van het Ministerie OCW, Liesbet van Zoonen, hoogleraar Media en Populaire Cultuur, Garjan Sterk, media-onderzoeker Mira Media en Sabriye Sambou, initiatiefnemer van EmancipatieTV en projectmanager 3e golf emancipatiebeweging M/V met elkaar in gesprek. De toegang is gratis.

Talkshow WOMEN Inc.
WOMEN Inc. organiseert elke maand een talkshow gelinkt aan de actualiteit en gekoppeld aan een van de vijf thema's op basis waarvan WOMEN Inc. streeft naar een mentaliteitsverandering. WOMEN Inc. heeft de volgende vijf thema's: 1. realiseer economische zelfstandigheid 2. maak gebruik van vrouwenrechten 3. emancipeer het ouderschap 4. participatie en doorstroom van vrouwen op de arbeidsmarkt, en 5. meer verschillende vrouwen in beeld.

Voor de talkshow: WOMEN Inc. Dining & Wining
Kom alvast in de stemming, ontmoet de sprekers van de avond en andere bezoekers van de WOMEN Inc. Talkshow tijdens Dining & Wining. WOMEN Inc. nodigt je uit om voorafgaand aan de talkshow een hapje mee te eten. Schuif aan en geniet van een Italiaanse maaltijd voor maar 12,50 euro (incl. een drankje). Reserveer voor vrijdag een plek via dining@women-inc.nl.

WOMEN Inc.: Vergroot je kansen!
WOMEN Inc. is een onafhankelijk platform dat vrouwen verbindt en individuele ontplooiing bevordert. WOMEN Inc. wil vrouwen inspireren en bewegen om optimaal gebruik te maken van hun eigen krachten en talenten. Tegelijkertijd stimuleert WOMEN Inc. de samenleving om deze talenten te benutten. WOMEN Inc. brengt vrouwen uit verschillende werelden bij elkaar; op nationaal en internationaal niveau, dwars door leeftijden, culturen en disciplines heen en biedt ontmoeting en verdieping, inhoud en cultuur.


- Einde Persbericht-