Gemeente Zoetermeer

Cinekid Medialab Zoetermeer 2009 komt naar u toe

Cinekid Medialab Zoetermeer 2009 komt naar Zoetermeer. Een uniek evenement dat in de week van 20 t/m 24 april wordt gehouden in het Centrum van Kunst en Cultuur (CKC) in Zoetermeer. De start van het evenement is maandag 20 april 2009 om 8.45 uur. Wethouder Pieter Smit, directeur van Cinekid Sannette Naeye en de directeur van het Centrum voor Kunst en Cultuur Ton Santford openen het evenement met het onderdeel Rol je Rot.

In het Cinekid Medialab Zoetermeer gaan de leerlingen onder andere zelf media maken met CinekidStudio, een digitale rolstoelrace houden tegen de klasgenoten, help een man door het interactieve doolhof en veel meer. Na de opening gaat om 9.00 uur een groep van 50 leerlingen aan de slag met de vijf onderdelen die opgesteld staan in de theaterzaal van het Centrum voor Kunst en Cultuur. Het programma van deze groep leerlingen duurt zon 90 minuten waarbij er telkens gewisseld wordt zodat iedereen aan elke activiteit kan deelnemen. In de loop van de dag is er ruimte voor zes groepen van 50 leerlingen. In de loop van de week nemen er meer dan 1000 leerlingen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs uit de gemeente Zoetermeer deel aan dit evenement. De inschrijving van de leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs vond plaats via de scholen.

Cinekid

Cinekid is het jaarlijks terugkerende mediafestival voor jeugd in de herfstvakantie. Het is een evenement dat wordt geassocieerd met films die in het hele land aan kinderen getoond worden in de leeftijd van de eindgroepen van de basisschool en de eerste twee groepen van het voortgezet onderwijs. Het hoofdfestival vindt plaats op de Westergasfabriek in Amsterdam. Naast film en televisie worden hier ook nieuwe media geprogrammeerd. In het Cinekid Medialab komen kinderen ieder jaar de nieuwste kinderprojecten en activiteiten op het gebied van nieuwe media bekijken en beleven.

Organisatie
Dit evenement tot stand is gekomen door samenwerking van alle betrokken partijen: Kennis Innovatie Zoetermeer (KIZ), de Brede school, stichting Mooi, Cultuureducatie, Citymarketeer, Centrum voor Kunst en Cultuur en Snelle Implementatie van ICT in Zoetermeers Onderwijs (SIZO) en vanzelfsprekend Cinekid Educatief uit Amsterdam. De organisatie van dit evenement ligt in handen van Ronny Theeuwes van Cinekid en Bert Boshoven, projectleider ICT-onderwijs van de gemeente Zoetermeer.