Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Tijdens pilot wordt getest bij acht winkels
Vaknet-TV voor supermarkten start 20 april

NIEUWVEEN - De pilot van vakblad Levensmiddelenkrant met Vaknet-TV voor ondernemers en supermarktpersoneel begint maandag 20 april. Er wordt getest in winkelkantines van acht vooraanstaande ondernemers van verschillende supermarktorganisaties.

Een aantal weken geleden kondigde deze krant de plannen met vaktelevisie en narrowcasting specifiek voor supermarktondernemers en hun medewerkers aan. Via beeldschermen in kantines worden vakkennis en nieuws uit de sector doorgegeven. Ondernemers kunnen via het medium ook communiceren met het eigen personeel. De onderwerpen die worden gebracht via Vaknet-TV zijn formuleoverstijgend. Het gaat onder meer om zaken als assortimentskennis, presentatietechnieken, klantvriendelijkheid, veiligheid en hygiëne. Het verrijken van vakkennis bij het personeel is een welkome functie van het nieuwe kanaal, zo geven verschillende supermarktondernemers aan. Naast vakkennis is nieuws een belangrijk onderdeel van Vaknet-TV. Het actuele nieuws uit de supermarktsector wordt doorlopend gevoed door de redactie van Levensmiddelenkrant. Het overige landelijke nieuws is ook via het kanaal te volgen. Verder zijn er dagelijks drie nieuwsuitzendingen met daarin nieuws uit de branche.

De supermarktondernemers die aan de pilot meewerken zijn stuk voor stuk gerenommeerde ondernemers van verschillende supermarktformules. Voor het project zijn bewust kritische ondernemers benaderd, omdat in samenwerking met hen de uitzendingen worden geëvalueerd. Na een pilotfase van vier weken en de evaluatie, wordt gestart met het aansluiten van ondernemers op het systeem. In het najaar volgt de definitieve lancering.

Noot voor de redactie,