Senternovem

20-04-2009 | Indienen mogelijk voor Onderwijsnetwerken Ondernemen

Vanaf heden is het mogelijk om in te dienen voor de subsidieregeling Onderwijsnetwerken Ondernemen.

Kabinet stimuleert meer ondernemen in het onderwijs Scholen en kenniscentra kunnen vanaf maandag 20 april 2009 een aanvraag indienen voor meer ondernemen in het onderwijs. Het kabinet stelt 4 miljoen euro beschikbaar voor de subsidieregeling 'Onderwijs Netwerk Ondernemen'. De ministers Plasterk (OCW), Van der Hoeven (EZ) en Verburg (LNV) werken hierin samen. Een subsidieaanvraag indienen is mogelijk tot en met 15 juni 2009.

De regeling is toegankelijk voor enerzijds onderwijsinstellingen uit het basis, voortgezet en middelbaarberoeps onderwijs en lerarenopleidingen, anderzijds ondernemers, kenniscentra en andere partijen zoals de Kamer van Koophandel.
Met deze regeling wil het kabinet samenwerking tussen onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven stimuleren en versterken. Ondernemen hoeft niet als apart thema te worden ingezet. Het kan ook als stimulans ingezet worden voor andere onderwijsthema's, zoals rekenen, taal, techniek en talentontwikkeling en ondersteunt de vorming van aantrekkelijk onderwijs.
Door subsidie aan te vragen kunnen scholen (per regio of per schoolsector) een netwerk op te richten tussen onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. Zo'n netwerk gaat onder andere aan de slag met het realiseren van kennisuitwisseling binnen het netwerk, profilering van dit netwerk in de regio en het verankeren van het leren ondernemen binnen de deelnemende onderwijsinstellingen.

Onderwijs en Ondernemen
Deze nieuwe regeling maakt deel uit van van het actieprogramma Onderwijs en Ondernemen. Met dit actieprogramma ondersteunen de ministeries van EZ, OCW en LNV onderwijsinstellingen om het leren ondernemen verder te ontwikkelen, kennis uit te wisselen met het bedrijfsleven en de resultaten van ondernemen in het onderwijs te onderzoeken. Het actieprogramma wordt uitgevoerd door SenterNovem.



Meer informatie is te vinden op de site van het Actieprogramma Onderwijs & Ondernemen