Gemeente Putten

Gemeente Putten bedankt werkgroep mantelzorg

De gemeente heeft in het najaar 2008 tijdens een bijeenkomst over de Wet maat-schappelijke ondersteuning een tijdelijke werkgroep in het leven geroepen.
De opdracht voor deze werkgroep was het samenstellen van een startnotitie over mantelzorg. Sinds de invoering van de nieuwe wet is mantelzorg een beleidsterrein voor de gemeenten.

In de werkgroep waren organisaties en mantelzorgers vertegenwoordigd: Willeke Geerts, Harmke de Graaf (Meerkanten), Janny Grevengoed, Nel Vossestein (Nederlandse Patiëntenvereniging), Ineke Kuipers (De Zonnebloem), Herma Oosterhoff (HEST), Hanny Silvius (Informatiepunt Mantelzorg, gevestigd bij de SWO), Mary Menting (Rode Kruis), Geraldine Gort (Regionaal Steunpunt Mantelzorg) en Bert de Weerd (afdeling Welzijn gemeente). Mariëtte Klein Kranenberg van Spectrum, centrum voor maatschappelijke ontwikkeling, begeleidde de procedure.

De werkgroep is vijf keer bijeen geweest. Op woensdag 15 april 2009 was de laatste bijeenkomst, waarin de laatste hand werd gelegd aan de nota. Aan het einde van de vergadering bedankte wethouder Fabriek de leden van de werkgroep voor hun vrijwillige bijdrage aan het samenstellen van de nota. Deze nota zal eerst aan het college van burgemeester en wethouders en daarna ter vaststelling aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Mantelzorgers

Vlnr: staand: Ineke Kuipers, Willeke Geerts, Frits Fabriek, Hanny Silvius, Herma Oosterhoff, Nel Vossestein, Mariëtte Klein Kranenberg, Geraldine Gort en Bert de Weerd; zittend: Mary Menting en Harmke de Graaf. Op de foto ontbreekt Janny Grevengoed.

---