Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht, 20-04-2009

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag in een woning aan Ameland een hennepkwekerij aangetroffen en ontruimd.

Rond 12.45 uur kreeg de politie een melding van wateroverlast. Ter plaatse troffen agenten buurtbewoners aan die via de buren stromend water langs de muur hadden. Er werd een onderzoek ingesteld en in de woning, waar vanuit het water naar beneden stroomde, werd in twee slaapkamers een hennepkwekerij aangetroffen. Het bewateringssysteem was defect waardoor de wateroverlast was ontstaan.

In totaal werden 149 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. De 31-jarige bewoonster was niet thuis. Zij zal op een later moment zich op het bureau moeten melden.

Auto-inbreker

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij ingebroken had in een auto aan de Mozartlaan.

Getuigen belden omstreeks 15.05 uur naar de politie omdat men had gezien dat een jongen een inbraak in een auto had gepleegd. Na de inbraak was hij samen met een andere jongen op een scooter weggereden. Ter plaatse spraken agenten getuigen die een goed signalement van de verdachte konden geven. Eén van de getuigen kon zelfs een adres van de verdachte opgeven.

In de woning troffen agenten een 16-jarige jongen uit Utrecht aan die volledig aan het opgegeven signalement voldeed. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden

UTRECHT Op de Lagenoord heeft de politie een man aangehouden omdat hij verdachte wordt van het inbreken in autos.

Tijdens de surveillance controleerden agenten een 36-jarige automobilist uit Utrecht. De man kreeg op de Lagenoord een stopteken. In de auto werden inbrekerswerktuigen aangetroffen. Ook lagen goederen in de auto waarvan het vermoeden bestaat dat ze van diefstal afkomstig zijn. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Mishandeling

DE MEERN De politie heeft zondagavond 5 personen aangehouden omdat zij op de Titushof een jongen hadden mishandeld.

Omstreeks 19.20 uur kreeg de politie een melding dat een groep mannen in een tuin aan de Titushof een jongen aan het mishandelen waren. Ter plaatse waren de mannen al weg. Het

15-jarige slachtoffer uit De Meern verklaarde dat hij eerder op de avond op straat een groep mannen was tegengekomen. De mannen hadden sexistische opmerkingen tegen zijn vriendin gemaakt waarop hij de mannen had aangesproken. Toen de jongen later op de avond zijn vriendin naar de bus wilde brengen, kwam de groep mannen op hem aflopen.

De mannen waren bewapende met hamers, messen en een moker. Het slachtoffer vluchtte zijn tuin in, maar zag geen kans meer op tijd in de woning te komen. Hierop werd hij door de groep in elkaar geslagen. De politie heeft een onderzoek ingesteld en kon uiteindelijk vijf mannen in de leeftijd van 18 tot 23 jaar allen uit De Meern, aanhouden. De mannen werden voor verhoor ingesloten.