Gemeente Geldermalsen

Bloesemtocht tot volle bloei gekomen

20 april 2009 - Wandelaars genoten volop van onze prachtige bloesem tijdens de jaarlijkse Bloesemtocht.
Wederom record aantal wandelaars en volop bloesem: Bloesemtocht doet zijn naam eer aan!

Record
De zeventiende Rode Kruis Bloesemtocht is vandaag wederom afgesloten met een feestelijke finale in de veiling van Geldermalsen. En daar was alle reden toe. Maar liefst 29.600 wandelaars liepen gisteren een van de zeven afstanden. Vorig jaar waren dat er 27.343, toen ook al een record. De wandelaars konden volop genieten van zonovergoten bloesem die uitbundig bloeide. En nog belangrijker: er is veel geld bijeengebracht voor het goede doel.

Geen wachtrijen
"Onze organisatie heeft vandaag laten zien dat niet alleen kwantiteit belangrijk is maar vooral kwaliteit", zegt Kees Roldanus, voorzitter van de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht. "We hebben dit jaar de hele logistieke stromen bij de start en finishlocatie aangepast en hadden daardoor voor het eerst sinds jaren geen noemenswaardige wachtrijen bij de kaartverkoop en de start. Dat was ook te danken aan de invoering van een nieuw inschrijfsysteem via Internet: E-ticketing. Ruim 17500 deelnemers maakten van deze mogelijkheid gebruik. Door de goede doorstroom bij de start waren er op het parcours ondanks de drukte geen opstoppingen van betekenis. En als dan blijkt aan het einde van de dag dat er geen calamiteiten of ernstige incidenten zijn geweest vieren wij als organisatie een klein feestje. Niet voor lang want er moet vanavond ook weer opgeruimd worden. Ons streven om de kwaliteit van de Bloesemtocht telkens verder te verbeteren wordt steeds zichtbaarder. En als er dan zoveel mensen deelnemen is dat een enorme kroon op het werk van alle vrijwilligers, militairen en muzikanten. Daarbij staat voor ons één ding voorop: het goede doel."

Geld voor dialyse op vakantie
De opbrengsten van deze editie zijn nog niet exact bekend maar we denken ook hier een record te breken. De opbrengst gaat dit jaar naar de aanschaf van bezigheidsmateriaal voor ouderen in dagopvang en naar de inrichting van een dialysekamer op Rode Kruis Vakantieschip de J. Henri Dunant, waardoor ook dialysepatiënten een hele week zorgeloos van hun vakantie kunnen genieten.

Muzikale wandeling
En was dit jaar nog meer muziek langs het parcours en bij de start en finish. Maar liefst eenentwintig popacts, zestien fanfares en harmonieën, vier DJ's, drie koren en zes blaaskapellen boden muzikale ondersteuning aan de wandelaars op weg naar de finish. Je ontmoette dan ook vooral vrolijk gestemde wandelaars op het parcours en in de veiling. Maar dat was niet alleen te danken aan de muziek, maar zeker ook aan de zaken die de organisatie niet in de hand heeft: de stralende zon en de uitbundig bloeiende fruitbomen.

Volgend jaar wordt de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht georganiseerd op 17 april.
www.rodekruisbloesemtocht.nl

Over de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht
De Bloesemtocht is een van de grootste eendaagse wandeltochten in Nederland en wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Nationale Rode Kruis Bloesemtocht. In 1991 werd de tocht voor het eerst georganiseerd met als doel geld in te zamelen voor een nieuw Rode Kruis gebouw in Geldermalsen. De netto opbrengsten zijn tegenwoordig voor de nationale hulp van het Rode Kruis ten behoeve van zieke, gehandicapte en eenzame mensen in onze samenleving. In 2008 werd er ruim 105.000 euro bij elkaar gewandeld. De wandeltocht voert de deelnemers door de mooiste delen van de Betuwe die volop bloeit in deze tijd van het jaar. De Nationale Rode Kruis Bloesemtocht wordt georganiseerd in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis, de KNBLO-Wandelsportorganisatie Nederland en de ANWB. De 17e Bloesemtocht werd georganiseerd op 18 april 2009.

---

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
Fax: (0345) 573 258