Ingezonden persbericht




Persbericht

Haarlem, 20 april 2009

Nederlanders vliegen massaal uit op laatste vrijdag van april

Vooral stedentrips Zuid-Europa populair

Vrijdag 24 april is de populairste vertrekdatum voor vliegreizen, direct gevolgd door zaterdag 25 april en vrijdag 1 mei. Uit de online ticketreserveringen bij vliegwinkel.nl in de periode van 1 maart t/m 15 april blijkt aanstaande vrijdag 24 april de populairste vertrekdatum voor alle boekingen die tot nu toe gemaakt zijn voor vliegreizen in 2009. Daaruit kan men ondermeer concluderen dat ook de meivakantie een populaire vliegvakantie is. Opvallend is verder dat de top-10 van de populaire bestemmingen voor 90% bestaat uit Europese steden met Londen als nieuwe aanvoerder. In 2009 zijn vooral reizen naar Zuid-Europese steden zeer populair.

Wim Butte, directeur vliegwinkel.nl, zegt: "Steeds meer mensen plannen een vakantie in de laatste week van april en de eerste week van mei. Dat komt ook doordat de grote schoolvakantie steeds verder naar achter geschoven wordt. In sommige regio's gaan de schooldeuren pas eind juli dicht. Een andere tendens is dat men pas enkele weken voor vertrek boekt."

Uit de vliegwinkel.nl Top-10 van populaire bestemmingen in de meivakantie blijkt dat vooral Europese stedenreizen zeer populair zijn. Vorig jaar stond New York op nummer 1 en wist Bangkok ook nog door te dringen in de Top-10 van vliegwinkel.nl Dit jaar zijn het, met uitzondering van Londen en New York, vooral Zuid-Europese steden waar de belangstelling naar uitgaat. Bij vliegwinkel.nl steeg het aantal vliegtickets naar Londen in maart met 35% ten opzichte van vorig jaar. Butte: "Door het goedkope pond is een weekendje winkelen weer zeer aantrekkelijk geworden. Bovendien zijn zowel de vliegtarieven naar Londen als de hoteltarieven in Londen door de hevige concurrentiestrijd zeer aantrekkelijk."

Top-10 bestemmingen vliegwinkel.nl voor meivakantie 2009


1. Londen

2. New York

3. Barcelona

4. Rome

5. Istanbul

6. Lissabon

7. Athene

8. Madrid

9. Malaga

10. Florence

---///---

Vliegwinkel.nl is met 6 miljoen bezoekers per jaar een van de grootste online reisaanbieders van Nederland. Op Vliegwinkel.nl kan de bezoeker per bestemming en luchthaven alle maatschappijen - ook low-cost airlines - en ticketprijzen in één oogopslag vergelijken en reserveren. Het ticket kan worden gecombineerd met reserveringen voor hotels en autohuur. In 100 landen worden meer dan 24.000 hotels aangeboden en wereldwijd heeft men uitgebreid keus uit het aanbod van de grote autoverhuurorganisaties. Daarnaast kan men aanvullende diensten boeken, zoals luchthavenvervoer en excursies in buitenlandse steden. Vliegwinkel.nl is een activiteit van Airtrade Holding B.V. in Haarlem, een dochterbedrijf van BCD Holdings N.V. BCD Holdings N.V. is een familiebedrijf, in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingen. Het bedrijf is een marktleider in de reisindustrie. BCD Holdings bestaat uit: BCD Travel (zakenreizen), Park 'N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie) en Airtrade (toeristische reizen). Het bedrijf is actief in meer dan 90 landen met 15.000 medewerkers en behaalde in 2008 een omzet, inclusief franchising, van U.S.$ 15.6 miljard. Voor meer informatie: http://www.bcd-nv.com.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht