Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

IT Offshore en Grafi Offshore openen nieuw kantoor in Kathmandu

'ICT Powerhouse' met eigen tempel biedt onderdak aan 120 Nepalese ICT- en grafische professionals

Willemstad, 20 april 2009 - IT Offshore en Grafi Offshore, dienstverleners met een lage-kostenmodel voor respectievelijk IT-ontwikkeling en beeldbewerking, hebben een nieuw kantoor geopend in Kathmandu (Nepal). Het kantoor biedt plaats aan 120 Nepalese programmeurs, ontwikkelaars en grafische professionals. Het kantoor is ingehuldigd met een traditionele Nepalese ceremonie.

Het nieuwe kantoor beslaat 5.000 vierkante meter en beschikt naast ruime werkplekken ook over een bedrijfskantine en een eigen tempel. Voor de oprichters Jeroen Dekker en Frank de Jong was het belangrijk dat de inrichting van het nieuwe kantoor past in de visie van beide bedrijven op maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Jeroen Dekker, directeur van IT Offshore: "Met uurtarieven van 22,50 euro en zeer snelle opleveringstijden van projecten en opdrachten opereren we anti-cyclisch. Dat betekent dat we bedrijven de mogelijkheid bieden om ook in het huidige economische klimaat te innoveren en kosten te besparen. Bovendien worden de projecten begeleid door onze projectmanagers in Willemstad en Antwerpen en heeft de klant dus altijd een lokaal aanspreekpunt. In ons nieuwe kantoor beschikken we nu over een optimale werkomgeving om onze klanten nog sneller en efficiënter te bedienen. We zijn een van de weinige bedrijven die momenteel sterk groeien en investeren. "

"Dat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij ons geen holle frase is, blijkt uit het feit dat we Amnesty International tot onze opdrachtgevers mogen rekenen. Zo bieden we onze 120 Nepalese werknemers naast een bovengemiddeld salaris, ook een spaarloonregeling, doorbetaling bij ziekte, een ziektekostenverzekering voor henzelf en hun familieleden en ruime opleidingsmogelijkheden waaronder een MBA. In het kantoor hebben we gekozen voor ruime werkplekken, grote beeldschermen en een goede airconditioning, een recreatieruimte die momenteel wordt ingericht met bar, tafeltennis, biljart en fitnessfaciliteiten en verwarming. Zo profiteren onze klanten van de kostenvoordelen van outsourcing, maar houden we tegelijkertijd ons personeel tevreden en de kwaliteit van de dienstverlening hoog. Het personeelsverloop is daarom ook nihil", aldus Frank de Jong, directeur van Grafi Offshore.

Grafi Offshore biedt diverse diensten op het gebied van beeldbewerking, waaronder het vrijstaand maken van beelden, retouchering, DTP en Flash. Klanten van Grafi Offshore zijn onder meer grote uitgeverijen, online winkels, leveranciers van relatiegeschenken en interactieve bureaus. IT Offshore is gespecialiseerd in IT-ontwikkeling op basis van PHP, .NET, Java, Joomla en Flash/Flex. IT Offshore richt zicht daarbij voornamelijk op de mkb-markt.

Over IT Offshore
IT Offshore werd opgericht in 2003 en is gespecialiseerd in dienstverlening op het gebied van IT-ontwikkeling. Het bedrijf biedt zijn klanten een lage-kostenmodel door te werken met 70 hoog opgeleide programmeurs en ontwikkelaars in Nepal. De medewerkers beschikken over een breed aanbod van competenties waaronder PHP, .Net, Java, en Flash/Flex. Alle projecten worden begeleid door lokale projectmanagers in België en Nederland. IT Offshore werkt volgens de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ingezonden persbericht